Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.





Läs boken ATT TA ÅRAN I EGNA HÄNDER av Karin Glasby och Sune Överhagen

Obs boken ATT TA ÅRAN I EGNA HÄNDER KOMMER INTE ATT TRYCKAS. DET ÄR ALLTFÖR FÅ INTRESSEANMÄLNINGAR/ sune överhagen



START


Translate

tisdag, mars 03, 2009

Fågelbos: Toves glutenfria knäckebröd


Här ett recept som jag fick tillsammans med en box med knäckebröden i fråga:







Glutenfritt kneckebröd
1 dl glutenfritt mel (til småbröd)
3 dl lettkokt havregryn
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö (alternativt ½ dl linfrö och ½ dl sesamfrö)
½ ts salt
3½ dl vann
Det blandes og får stå noen minutter för smeten dras ut på et stekepapir på en stekeplate i ett jevnt tunt lag.
Lag ruter med en slickepott.
****************************************************************************
Stekes i 180 grader i 40 minutter med ugnsdörr igjen.
Derefter i ca 30 minuter med liten åning av ugnsdör for å törke brödene.

Noe för hjemkomsten til grensetrakterne mellan Sverige og Norge.Både för glutenintoleranta och de som följer Swanks diet. Smaker nydeligt med litt marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar