Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, mars 02, 2009

LITE

Om FÅGELBON

Flyttfåglar som flyr den kalla vintern kan också människor vara. Det kan finnas olika orsaker till detta. Det kan vara sjukdomar, som gör att man upplever livet lättare utan snö, halka, kyla. Bara att klä om sig för att gå ut på vintern kan vara ganska besvärligt. Detta gäller kanske också när man blir äldre. Man blir rädd för att gå ut i halkan och ramla med frakturer som följd. Det hela kan bli en ond cirkel. Man går ut mindre, kondition och allmäntillstånd försämras, balansen försämras och risken att råka ut för följder av detta ökar. Att vara fågelbo gör livet lite enklare och lättare.

Det samlas en hel del olika människor på olika ställen i södern, och Puerto de la Cruz är en sådan plats. Där finns bland annat en ganska stor grupp nordbor, norrmän, svenskar, finnar och danskar. En del talar spanska, men när man kommer upp i åldern blir det svårare att lära nya språk, fråga mig- jag vet. Detta betyder att det här kan bli ännu mer ensamhet än hemma och det är ganska naturligt att det uppstår platser där människor som talar samma språk träffas. På samma sätt är det lika svårt för äldre människor att lära sig svenska då de kommer till Sverige och det är naturligt att man vill ha människor med samma språk kring sig. Jag tänkte skriva lite inspirerat av olika fågelsbos i några inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar