Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, mars 24, 2009

Om att vaska guld ur artiklar, kanske finns hopp om MBP8298

Den fullständiga forskningsartikeln om fullerener av av Michael Gozin Tel Aviv och Howard Weiner Harvard med flera är en riktig källa från vilken man kan vaska fram små guldkorn. Jag skrev om det i inlägget “ Man är ingen Einstein”, och bland annat beskriver man olika modeller av EAE, experimentell autoimmun encefalit-dvs djurmodeller avseende multipel skleros.

  • Det finns olika modeller dels modeller som är en modell av skovförlöpande MS, RRMS
  • dels åtminstone en modell som omfattar både skov formen av MS och sekundärt progressiv MS.
Man provade den fulleren som var en kombination med egenskaper som skulle ge skydd mot oxidation, fria radikaler dvs antioxidantegenskaper dels egenskaper som skulle skydda mot så kallad excitotoxiska skador som följd av förhöjda halter av signalsubstansen glutamat i utrymmet mellan nervceller och som tros kunna ge skador på neuronen och deras axon. Det visade sig att denna fulleren endast hade effekt på den modell som var en kombination, dvs modellen av sekundärt progressiv MS.

Om MBP8298

Jag läste för en tid sedan en rapport som var negativ beträffande MBP8298, eftersom det blev nya lesioner men däremot tycktes det eventuellt finnas effekt mot progressionen / citat ur artikeln: Further, the company said Dirucotide (MBP8298) did meet mean change from baseline in the Expanded Disability Status Scale and the Multiple Sclerosis Functional Composite score.. Ur den här artikeln kanske man kan hämta lite hopp avseende MBP8298 att det inte har effekt på den inflammatoriska delen behöver inte betyda att det inte har effekt på progressionen.
Som sagt jag tycker den här artikeln är klargörande i många avseenden,
om excitoxiner, glutamat, glutamine syntetas och glutamattransportörer, om EAE modeller, och om antioxidanter.
Jag finner dock att jag måste inhämta kunskaper om NMDA receptorer bland annat för att kunna förstå den bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar