Stress och stresshantering

måndag, april 18, 2011

Kosten och att äta

Kosten innehåll är viktigt; om det är de flesta överens men inte om vad den skall innehålla.
Personligen tror jag att det inte bara är vad man äter som är viktigt utan också hur vi äter. I Carl Honorés bok SLOW-Lev livet långsamt berättar Jessie Joffe, att hon brukade äta sin lunch framför datorn, eftersom hon trodde att hennes chef inte gillade att hon tog långa(!) luncher. Hon arbetade på en bokföringsfirma. En dag när hon satt och åt sin lunch framför datorn fick hon läste om en mening sex gånger utan att minnas vad som stod. Då beslöt hon sig för att varje dag gå ut på lunchen och äta, vilket hon sedan gjort. Följder hon sett av detta är att hon har gått ned ett par kilo, hon har mer energi på eftermiddagarna och får mer gjort vilket också uppmärksammats av hennes chef. En rätt så gräslig historia men den visar att det är inte bara vad vi äter utan också hur vi äter, som har betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar