Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

lördag, juni 13, 2009

om kortison och om interferon

vad som också är intressant i föregående inlägg, den danska undersökningen är att man fann en förbättring hos gruppen som fick kombinationsbehandling.
utan att räkna sannolikhetsstatistik på undersökningar så fann jag att skovfrekvensen för de båda undersökningarna av kombinationsbehandling minskade med cirka 50-70 % om jag antog att den minskning som enbart interferonbehandling gav var 30%.
Skulle det vara så är ju detta ganska imponerande

I tidskriften MS magasinet Nr 1 2009 utgiven av Biogen redogörs för interferonets troliga verkningsmekanismer. Dessa är ju dåligt kända. Man talar om
 • Stabilisering av blod-hjärnbarriären, som skall förhindra att aktiverade t-lymfocyter passerar in i hjärnan
 • Antiinflammatorisk påverkan- stimulerar bildning av antiinflammatoriska cytokiner
 • Stimulerat nervtillväxtfaktor-NGF- som kanske bidrar till läkningsprocess i hjärnan.
Det hela är litet allmänt hållet dock, beträffande de två första faktorerna är det bland annat där man tror diet kan påverka genom att omega 3 gör biologiska membran mer fluida, plastiska och genom att bildning av anti inflammatoriska cytokiner där omega-3 utgör råmaterial.

Här kan du prenumera på MS magasinet

2 kommentarer:

 1. Här talar Amy Proal på "The International Congress" i Kina om kortisonets påverkan på VDR, som styr immunkapaciteten och hur individer plockar på sig infektioner under livets gång och att dessa kroniska pathogener ligger i bakgrunden till inflammationsprocesser.
  En Wimeo presentation:
  http://vimeo.com/5106259

  SvaraRadera
 2. Anders10:56 em

  affa,

  Embry's repons på Marshalls protokoll

  http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2421&CFID=3673029&CFTOKEN=82573214

  SvaraRadera