Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

onsdag, februari 05, 2014

Dags för lite bloggande

Jag är egentligen lite “utbränd” på datorer nu sedan en tid, men försöker att uppdatera litet.


Om mig själv
Från min personliga horisont kan jag berätta att det verkar fortfarande som det probiotika jag skaffat fungerar väldigt bra för mina magbesvär. Det är cirka 2 ½ månad nu så det borde inte bara vara placeboeffekten.
Detta att magen och tarmbesvären har minskat har också gjort att det påverkat urinbesvären så att det också blivit mycket lugnare. Det är kanske inte så konstigt eftersom innervationen av dessa centrala funktioner kan ha gemensamma komponenter i varje fall om man tittar på det grovt. En annan möjlighet kan vara att tjock-ändtarm och urinblåsa har geografiskt närhet anatomiskt.
Om Att ta åran i egen hand.
Jag har fått några förfrågningar om att berätta om boken Att ta åran i egen hand. Det kommer att bli roligt. Jag berättade detta för Karin Glasby och det gladde henne också. Kanske trots allt att boken kommer till nytta.

Det kommer mycket nyheter om MS. Läste igår om nya metoder att få information från magnetkamera som gör att man förutsäga hur snabbt sjukdomen kan utvecklas. Tills vidare bara forskningsrön, men kan på sikt vara viktigt med tanke på vilken medicin som skall användas.

En liten undersökning, jag tror det var från nya Zeeland undersökte en ny medicin mot progressiva MS. Det var en mycket tidig undersökning med ganska få personer ( fas IB/fasIIA). En person i som i stort sett tillbringade tiden i sängen och sov 20 timmar per dygn hade förbättrats så att han kunde själv köra sin el rullstol och dessutom tog han sig från rullstolen till sängen och vice versa. Detta kan förvisso vara exempel på placeboeffekten men det kan också vara en sann effekt. Framtiden får utvisa detta . En fas IIB undersökning planeras där man bland annat kontrollerar mot placeboeffekten.

Vidar fick tyvärr laquinimod inte godkänt som medicinering mot MS i USA. Man vill ha ytterligare undersökning bl a av säkerhetsskäl. Det skulle dock kunna vara en tänkbar medicinering vid progressiv MS, medicinen tycks ha effekt på progression lika mycket som betainterferon och glatirameracetat har det på skovfrekvens och storlek. Dessutom tycks den också minska den så kallade atrofin- tillbakabildning av nervvävnad, att hjärnan krymper.

Om D-vitamin
Läste en undersökning om D-vitamin, övervikt och hjärtsjukdom. Ju lägre halt av D vitamin i blodet desto större risk enligt vad jag minns.

5 kommentarer:

 1. Buster.10:43 fm

  Om svaret på den här frågan är.
  - ett fåtal har fått MS så är preventions-metoden ganska klar.

  http://www.youtube.com/watch?v=1jzaeoEYXaA

  SvaraRadera
 2. Anonym2:58 em

  Berätta om boken? Tidning, tv??? Spännande!

  Patrizia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller föredrag för föreningar. Hälsningar Sune

   Radera
 3. Buster.7:51 fm

  På Wikipedia står betydelsen av ordet prevention.
  Prevention (från latin prevenire, förekomma) kan avse:
  Prevention, förebyggande, det att försöka förhindra (prevenera) att något inträffar.

  Nedan länk är en bild från tidningen Reflex.

  http://www.youtube.com/watch?v=ICs9Z-3FoTw

  SvaraRadera
 4. Buster.8:58 fm

  Det känns totalt onödigt att vänta två år på ytterligare studier.
  - det pågår sju större studier om detta runt om i världen och vi borde få resultat från dem om två år.

  http://www.neuroforbundet.se/opinion/nyheter/ms-docent-sundstrom-rekommenderar-50-mikrogram-d-vitamin-dagligen-/

  SvaraRadera