Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

onsdag, november 17, 2010

Ett sista tabu

Håller på att läsa om kognitiva förändringar. Det finns en hel del att läsa om det numera. Rehab Stockholm har gett ut två böcker en som vänder sig tillvårdgivare och en till de som har MS. En bok heter Ett sista tabu,  man menar att det är skamligt att tala om det för många, man är rädd för att upplevas dum  när man letar efter ord, uppfattar saker långsammare an tidigare. Det finns också en bok som är en  handledning för studie cirkel om kognitva besvär. Jag fick den gratis vid NHR:s dag i Göteborg. Dessutopm var det ett  utmärkt föredrag om kogitiva besvär där.  En bok som he ter Multiple Sclerosis - understanding the cognitive challenges av Nicholas la Rocca och Rosalynd Kald är lite av en bibel i ämnet. Jag håller på att lasa om den   just nu.

Jag    förstår att det kan kan kannas pinsamt att prata om dessa frågor för ibland har man ju gjort verkligen saker på ett satt som man har svårt att förstå: Gå på fel plan till exempel. ( har inte hant nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar