Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, december 27, 2011

D vitamin brist och dödlighet

Risken att dö betydligt ökad  vid brist pá D-vitamin jämfört med medianvärden enligt en undersökning från Sahlgrenska Akademin. Läser om detta i SVD. Det är bra att det görs mer och mer forskning om detta. George Ebers en MS expert som forskat mycket kring genetiken och MS anser att bevisen för samband mellan lága D-vitaminvärden och utveckling nu är sá starka att myndigheterna i Skottland kan riskera att i framtiden fá skadestándskrav frán de som drabbas av MS nu. Du kan läsa om detta MSRC.

Det hela blir mer och mer en politisk frága eftersom kostnaderna för dessa eventuella sjukdomar kan vara enorma om man ser till exempel pá EU omrádet. För snart ett år sedan skrev jag ett inlägg, Allt vad jag vet om D-vitamin. Det innehöll mycket av den forskning som finns kring D-vitamin. I samband med det skrev jag till vår hälsominister om frågan.

Besvara gärna enkäten om D-vitamin i marginalen.

4 kommentarer:

 1. Anonym5:28 em

  http://www.doctoryourself.com/

  SvaraRadera
 2. Sedan ett drygt år tillbaka tar jag D-vitamin som tillskott. Ett blodprov som togs på mig när jag fick min MS-diagnos ska vara med i en studie där de bland annat ska titta på D-vitaminhalten i blodet. Det ska bli intressant att höra vad den studien kommer fram till...

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarer och länk.
  My story: intressant att du fick D-vitamin taget.
  Jag tar själv D-vitamin sedan 2004.( då jag inte är i solen)

  SvaraRadera
 4. Anonym5:30 em

  D-vitaminbrist – vems ansvar?
  http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=16289

  SvaraRadera