Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

lördag, juli 03, 2010

En bok om strokeDet gick en propp av Anita Jekander. En bok av den tidigare programledaren på TV, som fick en stroke i unga år. En bok som syftade till att vara en sorts tröstebok för personen som kommer hem efter en stroke. Jekander följer ett antal personer mellan 20 till 60 ? som fått stroke, och det visar sig att den vård och det bemötande de fått i många stycken är bristfälligt, oempatiskt men det visar också hur de alla successivt blir bättre, en del mycket bättre än vad de fått besked om och man förstår också hur viktig träning och rehabilitering är. Anita Jekander skriver mycket om att man är en annan människa etc efter en stroke och först i sista avsnitten kommer hon in på hjärnans plasticitet.

Jag tror faktiskt boken kan vara en tröstebok och hjälpebok. Jag var tveksam innan jag läste den men den är lättläst och man märker att här finns en professionell skribent och informatör.
Boken finns också som ljudbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar