Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.




Translate

måndag, augusti 20, 2012

Om vad man äter och MS

Här lite från en utbildning på Medscape om MS där man diskuterar det senaste om mediciner och andra saker som har med MS att göra.

MS tros ha en koppling till andra autoimmuna sjukdomar, bland annat psoriasis och celiaki.
Här är lite av funderingarna kring tarmfloran, MS mm
översättning av citat:


Professor Freedman:.... tidigare sa du att det finns en koppling till celiaki (glutenintoleran) En ny diskussion pågår nu om tarmen betydelse för immunsystemet och att det möjligen orsakar autoimmunitet. Vad finns att säga om att tarmfloran av bakterier orsakar autoimmunitet.'
Dr Racke: Det är en historia som håller på att rulla upp. Tarmen är vårt största immunorgan där vi i ett avseende samverkar med yttervärlden. Då man tittar på cytokinesvaren finns massa forskning som fokuserat på vilken typ av organism som bor i tarmen. Vi kanske kommer att få en totalt annorlunda terapi mot MS en som använder mediciner inte för att avväpna immunsystemet utan för att ändra tarmfloran för att få fram reglerande aktivitet i opposition mot proinflammatorisk aktivitet.



Dr Freedman: så vad vi äter kan förebygga MS
Dr Lublin har vi inte redan provat detta med oral tolerans.
Dr Racke: Om man ser på de geografiska platserna med hög eller låg förekomst av MS, så är skillnaden i tarmfloran hos befolkningen dramatisk. Detta kan vara på grund av att folk i dessa regioner äter dramatiskt olika saker
Dr Lublin; och vattnet är olika





2 kommentarer:

  1. Buster.8:01 fm

    Exakt den här funderingen hade jag före jag blev "frälst" av D vitaminteorin.
    Alltså finns något samband för ms-banden på Nord och Sydpolen.
    ----------------------------------

    Dr Racke: Om man ser på de geografiska platserna med hög eller låg förekomst av MS, så är skillnaden i tarmfloran hos befolkningen dramatisk.

    Detta kan vara på grund av att folk i dessa regioner äter dramatiskt olika saker
    Dr Lublin; och vattnet är olika

    SvaraRadera
  2. D-vitamin tycks påverka också tarmfloran av bakterier och det har också en påverkan på immunförsvaret mot inflammation i tarmen
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17397543?dopt=Abstract

    Citat från studien: http://www.pnas.org/content/early/2010/07/23/1000082107.abstract
    “ tarmbakterier kan påverka neurologisk inflammation. Dessa fynd avslöjar att tunntarmsbakterier påtagligt påverkar balansen mellan proinflammatoriska immunsvar och antiinflammatoriska immunsvar vid EAE (mus modell för MS) vilket antyder att påverkan från tarmbakterier kan vara terapeutiskt mål vid sjukdomar som MS”

    SvaraRadera