Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.




Translate

tisdag, februari 16, 2021

Kanske dags att ändra ordningen på de som skall vaccineras och lägga de som haft infektionen sist i tur eftersom de är till stor del immuna

 

Den tredje delen i Communitystudien där blodprover från
personal på Danderyds sjukhus analyseras, visar glädjande resultat. 96 procent av de 370 som hade antikroppar mot coronavirusets spikeprotein under våren 2020 hade det även nio månader senare. Det gällde även dem med milda symtom.


Denna studie visar således att 9 månader efter Covid 19 infektionen har de allra flesta kvarvarande antikroppar mot viruset vilket innebär att de är med stor sannolikhet immuna.

I Sverige har mer än 600 tusen haft Covid 19 av olika allvarlighetsgrad. Åtminstone de som har haft sjukdomen sedan augusti borde man kunna skjuta upp vaccinationerna för och det skulle innebära att cirka 300 000 personer skulle kunna vaccineras i stället. Detta har två fördelar, dels för de som haft infektionen då de sannolikt får färre biverkningar vid vaccinationstillfällena. Dessutom kanske de bara behöver ta en vaccination eftersom det är åtminstone två vaccin som man bara behöver vaccination vid ett tillfälle. Det senare är positivt för både patienten och för samhället och skulle sannolikt rädda en hel del liv och även rädda många från att få långtidskomplikationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar