Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.




Translate

söndag, mars 07, 2021

Humbug studien bakom en del av vaccinmotståndet. Många i Stockholms demonstrationen den femte mars 2021 är vaccinmotståndare

 

Såg en video från demonstration för frihet mot coronarestriktioner men också mot vacciner. En talare jag såg var en man som talade engelska och som var läkare. Jag vet inte vem det var. men jag kom att tänka på vaccinmotståndarnas överstepräst Dr Andrew Wakefield. 


Denne Wakefield gjorde en undersökning  av tolv barn och fann en samband mellan trippelvaccinet mot mässling, röda hund, påssjuka och sjukdomen regressiv autism samt tarminflammation. Han med flera publicerade artikeln i välkända tidskriften Lancet 28 februari 1998. 

I artikeln beskrev man sambandet mellan trippelvaccinet och autism samt tarmsjukdom. Denna artikel medförde en enorm rädsla för vaccin, inte så konstigt, och många ville inte vaccinera sina barn, med påföljden att nu mässling börjar förekomma i stort antal med hjärninflammationer och ibland dödsfall som följd. Röda hund och påssjuka har också allvarliga biverkningar.  Att artikeln och Wakefields  studie var ett falsarium har fått mycket mindre uppmärksamhet.

Emellertid artikeln är numera tillbakadragen från Lancet. Wakefield har inte längre kvar rätten att arbeta som läkare men reser omkring och presenterar sina falska fynd för stor publik. Journalisten Brian Deer som gjorde den undersökande journalistiken om detta skrev en artikel i British Medical Journal  med överskriften som kan översättas: Hur man fixade till anklagelsen om trippelvaccinet. (Howthe case against the MMR vaccine was fixed.

I Wakefields artikel beskrevs 12 fall med barn som hade ett nytt syndrom bestående av  tarmsjukdom och regressiv autism där man förknippade  med  trippelvaccinet[sö1] . Innan vi går vidare är det viktigt att veta vad regressiv autism är. Man tror att de flesta fall av autism finns med från begynnelsen.  Med regressiv autism  menar man att sjukdomen kommit hos ett tidigare till synes friskt barn. I den här artikeln menar man att autismen kommit efter trippelvaccinet.

Brian Deer fann att tre av de tolv barnen inte hade autism alls. Bara ett barn hade den autism som kallas regressiv autism.

Wakefield skriver i artikeln  att  alla tolv barnen var tidigare normala  men det visade sig att hos fem fanns det väldokumenterade fynd som visade på utvecklingsstörningar.

En del av barnen rapporterades i forskningstudien att  de fått sina första avvikande symtom inom några dagar efter vaccinationen men Brian Deer fann dokumentation som visade att de kommit månader efteråt, och att denna dokumentation fanns i Wakefields data men  man ändrade sedan på det ( för att det skulle passa in).

I nio fall ändrades vad man funnit i undersökningarna av barnens tarm från i stort sett normal eller nästan normal tarmflora till diagnosen icke specifik colit ( tarminflammation).

I artikeln rapporterades att föräldrarna till åtta barn skyllde på trippelvccinet men i själva verket var det elva familjer som beskyllde vaccinet. Deer skriver att  genom att utesluta dessa tre blev det lättare att skapa en tidsperiod på cirka 14 dagar mellan vaccinationen och första symtom.

Patienterna var rekryterade av anti vaccin rörelsen och  också beställd och betald  inför planerad rättsprocess mot vaccintillverkaren.

 

Källa Lancet Wakefields tillbakadragna studie

Källa BMJ Sök via orden  How the case against MMR vaccine was fixed, BMI  eller klicka på länk ovan,


 [sö1]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar