Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, maj 01, 2014

Mer om mikrobiota och immunsystemet

Jag nämnde i förra inlägget om probiotika och fekal transplantation att det finns forskning på hur bakterien bacteriodetes fragilis kan påverka den modell av MS, EAE. Bakterien är vanlig hos människor men den har ovanligt ytterskal, där detta yttre lager består av polysackarider.Hos just denna bakterie finns inte mindre än åtta polysackarider i kapseln medan det vanligen finns betydligt färre. En av dessa polysackarider kallas polysackarid A, PSA.
Det har visat sig på att PSA tycks ha en antiinflammatorisk verkan genom tas upp av dendritceller i tarmepitelet och gör så att lymfocyten T reg producerar den antiinflammaoriska cytokinen Interleukin 10 I försök har man funnit att oralt PSA kan påverka djurmodellen av MS på ett gynnsammt sätt och minska inflammationen i centrala nervsystemet.

Man kan se forskaren Dennis Kasper redogöra för denna studie på en video på denna länk.

1 kommentar:

  1. Anonym2:54 fm

    Hej ,jag upptäckte nyligen din blogg,har fått MS-diagnos för 1 år och 5 månader sedan..tack för denna intressanta sida :)

    SvaraRadera