Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.




Translate

måndag, oktober 02, 2006

Att ta sig fram -Vintersol-Los Cristianos

Resan dit och ifrån var inga problem, man fick den hjälp man behövde. Man blev alltså inte utmattad av själva resan, vilket i andra fall kan vara ett problem.
Det här handlar mest om att ta sig fram utanför Vintersol.


 

Med el.skoter, rullstol.
Det är ganska lätt att ta sig fram med el.skoter eller rullstol i Los Cristianos. Mycket beroende på att det finns många som använder sådana hjälpmedel. El. skoter kan man hyra på Vintersol om man bor där, men i varje fall då jag var där hade man inte el.skoter till alla som ville ha det. Kolla i förväg. Kolla också priserna. Här kan du se vad firman Tenerife Electric Scooter tar.

Optiway fortress ( 3 eller 4 hjul skoter )
1 - 5 dagar 20 € / dag
1 - 2 veckor 99 € / veckan
2 - 4 veckor 69 € / veckan
extra veckor 50 € / veckan

Till fots
 

Om man vill tar sig fram till fots finns det ganska gott om platser att vila. Längs strandpromenaden finns det en stenlagd kant, som är lämplig att sitta på. Den använde jag mycket. Jag blev klart bättre att gå då jag var där, dels pga den behandling jag fick men också på grund av att det vara goda förutsättningar för korta promenader med vilopauser.

Om toa
När man är ute och strosar med eller utan gåhjälpmedel är alltid detta med toiletter ett stort problem, om man har det vanliga MS symtomet urinträngningar. Klarar man att gå på vanlig toilett så ordnar det sig oftast, då det finns möjligheter att gå på toilett på restauranger, internetkaféer, kulturcentret , svenska kyrkan.

Men man bör ju göra annat förstås på kulturcentret finns turistinfo samt utställningar bl.a. och på svenska kyrkan kan man läsa tidningar, fika.

Taxi- La cuanta por favor!
Taxi är ganska billigt. Inom staden några Euro. Till flygplatsen cirka 20 Euro. Be att få räkning innan du åker. Då sätter man på taxametern och du undgår att bli "sköntaxerad".

Buss
Det är ganska billigt att åka buss speciellt om man köper ett speciellt bonuskort. Då kan man åka för cirka 6 Euro till Puerto de la Cruz. Det kostar med taxi mer än 50 Euro.
Jag rekommenderar Vintersols bussutfärd till La Gomera. Den var givande. Man fick lyssna på det urgamla sättet att kommunicera på avstånd som används på den bergiga och otillgängliga ön. Den guidade turen bland fantastisk växtlighet längs vådliga slingervägar leddes av en bra och botaniskt kunnig guide. Hoppas den turen finns kvar.

Båt-Färja
Man kan åka själv med båt till bl a La Gomera. Dit kostar det enkelt cirka 20 Euro. Billigare om man är över 60.

Hyra Bil vet jag inget om. Men här är en firma men de vanliga andra biluthyrningsfirmorna finns också.

Peace Sune Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar