Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, april 19, 2009

Nu återvänt-tillbaka till Sverige igen, lite förkyld men annars känns det bra. Jag funderar på det här namnet i skuggan av kronisk sjukdom. Ofta känns det lite som att det är en negativ skugga men ibland kan den kännas positivt också. Som skillnaden mellan shadow och shade på engelska, och just nu känns det lite grand som "in the shade of the old apple tree.
Vistelsen i Puerto de la Cruz har varit bra denna gång trots att vädret ibland lämnat en del övrigt att önska. Min kondis har förbättrats. Jag märker också att spanskan kommer lite grann och det är ju mycket positivt att det inte är helt kört att lära sig ett nytt språk trots att de kognitiva funktionerna inte är som tidigare. På negativa sidan är att det har varit svårt med kosten, Swanks diet. Dels har det blivit lite för frekvent syndande mot kosten och dels om jag skall hålla den strikt där nere blir det mycket vegetariskt liksom här men där kan jag få vissa magproblem av den kosten där nere.Något som är mycket positivt är att jag faktiskt har lärt mig att jag har makten över urinträngningarna i hög grad. Så jag måste nog säga att jag blivit förbättrad de här månaderna som gått därnere.

Det är väldigt skönt att komma hem till den svenska våren. Såg vitsoppor som ville gå i blom idag men fortfarande tvekar lite.

5 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaks! Alltid spännande att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 2. Tack Ante
  Ha en bra dag!
  Sune

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka till det underbara Sverige! Nu är det verkligen rätt tid att komma hit igen, till våren.

  Må så gott!
  messan

  SvaraRadera
 4. Anonym12:21 em

  Bien venido! Pronto el sol y el calor también son aqui.

  A. Biel

  SvaraRadera
 5. Messan och A.Biel
  Tack och gracias! Det känns väldigt bra att komma hit igen. Hoppas på en fin vår och sommar i fortsättningen också.
  Sune

  SvaraRadera