Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, februari 11, 2010

Aktuellt om CCSVI


Man har nu gjort en rapport om de första 500 patienterna som genomgår den stora undersökningen av CSSVI. Det visar sig att 55 procent av MS patienterna säkert har denna förändring och de som dessutom har misstänkt CCSVI är ytterligare drygt 10 %. Knappt 26 procent av de friska kontrollerna hade förändringen. Undersökningen stöder hittills att detta är mycket intressant och inte en dagfjäril.

3 kommentarer:

 1. Anonym7:12 em

  Är det inte lite märkligt att svensk press vad Jag kan se inte rapporterar om CCSVI. Inte ett ljud från nåt håll hittills. Svenska neurologer är knäpptysta också.
  Läste nånstans om en passient som frågat sin neurolog och fått till svar att "det händer så mycket inom ms-forskningen nu att det inte går att följa med i allt"
  Ska träffa Min läkare snart och Jag kräver banne mej att han är uppdaterad med det som händer. Basta.
  Mvh
  Tore

  SvaraRadera
 2. Jag vet att tidningen Dagens Medicin är intresserad av att skriva om det. Det är en tidning som manga läkare läser.
  Hälsningar Sune

  SvaraRadera
 3. Anonym7:56 em

  Hej Sune, jag har under de senaste åren följt dina artiklar med stort intresse. De senaste som jag uppmärksammat speciellt är de angående CCSVI. Jag måste få berätta om mitt möte jag hade med min neurolog idag. Jag frågade honom vad han tyckte om massmedias skriverier utanför våra gränser. Han hade läst om det men verkade inte intresserad och kommenterade med att "Här i landet ligger vi lågt". Jag bad då att få en röntgen av mina vener, vilket han inte ville medverka till. Min motfråga till honom var ifall jag var tvungen att åka till Polen för att få göra en röntgen. Det tyckte han absolut inte att jag skulle göra. Då frågade jag honom ifall han kunde garantera att mina vener inte var missbildade. Det kunde han inte garantera.
  Vad ska jag göra……..ligga lågt.
  Det verkar som om vi har starka krafter mot oss här i landet i form av ekonomiska intressen.
  Om DM är intressera att skriva varför gör dom det inte?

  Min fråga till dig är nu om du kan ge mig ett råd hur jag skall få hjälp i mitt eget land så att jag åtminstone kan få en röntgen och ett utlåtande av en radiolog?

  Med vänlig hälsning
  Lars

  SvaraRadera