Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, oktober 12, 2009

dancing with life


för nu rätt många år sedan läste jag en del böcker om positivt tänkande, bland annat boken Dancing with Life av Susan Jeffers. Inte minst titeln talade till mig; i stort sett säger den allt vad boken innehåller. Man skall inte ta saker och ting som hinder och bekymmer utan ta vara på vad man möter i livet och leva med det. Hur besvärligt man än har det, kan man ofta i nuläget känna att det är ganska bra, om man känner efter. ( Det är en sanning med stora och många undantag, men ändå i många "nun" en sanning). Jag tog till mig en del av positivt tänkande, bland annat att försöka komma ihåg att vara tacksam, leva i nuet, gilla nuet. Ibland var man ganska nyfrälst på detta och kunde till och med bli ett irritationsmoment för andra. Lite av den här andan har jag behållit och just i dag kände jag att jag väldigt lycklig för att jag kunde gå, använda mina ben. Det är ingen självklarhet att man skall kunna göra det, så just idag var jag lycklig.

Detta trots att jag bröt mot en av positiva tänkandet regler om man vill sova gott. Jag såg Henning Mankel deckaren på TV igår. Man bör inte titta på en massa våld och annat elände innan man går och lägger sig om manvill sova gott. ( Det var intressant att se en filmatisering av svensk miljö och det svenska gjort av engelsmän.) Men trots detta vaknade jag lycklig idag.

4 kommentarer:

 1. Härligt att du vaknade lycklig! Det gjorde jag också. Genom att tänka positivt kommer man så långt och visst finns det alltid någon som retar sig på just det positiva tänkandet.Det är ju upp till var och en och bestämma hur bra de vill må, eller hur?
  Ha det gott!
  Messan

  SvaraRadera
 2. Hej Messan,
  Ja,jag tror verkligen det här med att försöka tänka positivt har hjälpt mig en hel del på vägen. Det ligger en hel del i att man kan bestämma hur bra man vill må ( inom vissa gränser) om man lever ett liv som man gör i vardagen i Sverige. Det var också intressant att läsa Gryning I Kalahari och Lasse Bergs beskrivning av bushfolket som också levde lyckliga. Ha det bra.
  Hälsningar Sune

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet Sune!
  Det där med att positivitet kan reta andra har man ju varit med om.
  Samtidigt märker man ofta att det positiva smittar av sig. Det är alltid trevligt!

  Ha det bäst!
  //Daniel

  SvaraRadera
 4. Hej Daniel,

  Jag tycker kanske att jag för jämviktens skull skall säga att jag fått mycket fler positiva reaktioner på "positivt tänkande" än negativa. Och som du skriver; det smittar av sig.
  Må väl
  Sune

  SvaraRadera