Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.




Translate

fredag, februari 12, 2010

Video om CCSVI

6 kommentarer:

  1. Anonym2:59 em

    Hej Sune.
    Jag har skickat nätadresser och information till NHR, SVT och SvD och till Jan Hillert på KI. Men inte ett ljud om CCSIV i Sverige. Vad är det som händer?
    Jag säger inte att CCSIV är ett mirakel eller den stora kuren för ms, men kan ine professionen säga något?

    SvaraRadera
  2. Hej anonym,
    Jag tror personligen att det kommer att uppmärksammas av kärlkirurger först. Undersökningen i Buffalo, NY fortsätter och därmed kommer inom en inte allt för lång tid en stor studie om CCSVI förekomst vid MS.
    MVH
    Sune

    SvaraRadera
  3. Niklas10:52 fm

    Hej Sune,

    Vet du någon i Sverige som gör dessa scanningar. Jag är själv väldigt nyfiken och skulle vilja kolla.

    Mvh Niklas

    SvaraRadera
  4. Hej Niklas

    Nej, jag har inte hört att någon gör dessa undersökningar. Det hänger nog på resultaten från Buffalo om detta kommer igång.

    MVH
    Sune

    SvaraRadera
  5. Anonym12:49 em

    Hej Sune!
    Är det möjligt rent tekniskt att göra dessa undersökningar eller saknar vi apparaturen i Sverige? Det vore för tråkigt om vi låg efter med detta OCKSÅ!

    /Eddie

    SvaraRadera
  6. Hej Eddie,
    Beträffande ultraljudsmätningen vet jag att i varje fall liknande utrustning finns. Phlebografi, röntgenundersökning av vener med kontrast har kunnat göras i många år.
    Den venundersökning som görs med magnetkamerateknik kan troligen också göras i Sverige men där kan jag inte peka på var. Det är dock ingen speciellt avancerad undersökning.
    Hälsningar
    Sune

    SvaraRadera