Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, juli 04, 2011

Vaccination mot Gula febern ökar risken för skov kraftigt

 En rapport visar att antalet skov per år efter att man blivit vaccinerad för gula febern blev 8.57 jämfört med skovfrekvensen  utanför riskperioden var bara 0.67. Tre månader efter man blivit immuniserad  såg man en signifikant ökning av antalet lesioner och att befintliga lesioner tillväxte i storlek enl. MRI ( magnetkamera). Detta jämfört med 12 månader innan vaccination och 9 månader efteråt. Vissa proteiner i blodet som koppas till myelin ökade samt proinflammatoriska signalsubstanser  som  gamma-interferon mfl.
Man skall nog vara försiktig med vaccination mot gula febern.
Själv avstår jag från att resa till länder där det krävs någon vaccination innan. Detta eftersom jag fick ett skov dagen efter efter en vaccination mot influensa. Troligen en tillfällighet men  numera avstår jag från vaccinationer just för att jag har MS.

 Om du vill läsa texterna  på bilden . Klicka på bilden för att förstora den.
Vad är gula febern?
Gula febern är en virussjukdom som angriper levern. Den smittas från myggor till människor och  finns i länder  15 grader söder till 15 grader norr om ekvatorn i Afrika och Sydamerika. Det är en allvarlig sjukdom som kan vara dödlig. Ungefär 200 000 insjuknar varje år och 30 000 dör.  Läs om den på smittskyddinstitutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar