Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, januari 19, 2012

???


Läser en rapport i den norska tidningen.
Det har gjorts en undersökning av ett antal unga amerikanska flickor som följdes i 10 år. Man noterade bland annat hur många gånger per dag de åt.
Det visade sig vara en skillnad mellan de som åt 3 ggr per dag och de som åt 6 ggr per dag.
De som åt sex eller fler gånger hade lägre BMI poäng, var smalare kring midjan.
Det finns en del kommentarer från norska experter till detta, och de tycker det stämmer med deras erfarenheter.
De som äter tre gånger tenderar att äta en dålig frukost och sedan lägga in ordentligt till exempelvis lunch. De har ett mer svängande blodsocker säger en av experterna.
Det tycks alltså vara så att de som äter fler gånger äter mindre kalorier.
Tyvärr hittar jag inte artikeln på nätet men den finns säkert där.
Forskaren i fråga heter Lorraine Ritchie vid Berkley och det är en statsfinansierad studie.

Enligt den här artikeln skall man dock inte dra för stora växlar på resultatet av studien. Den skall inte enligt forskarna användas som bas för rekommendationer om unga flickor skall äta för att inte bli överviktiga. Studien visade bland annat att de som åt frekventa måltider och snacks tycktes löpa mindre risk att äta för mycket. En annan expert säger i samma artikel att det är stor skillnad på vad man äter, snacks kan vara en morot men det kan också vara en snabb kolhydrat eller något annat mindre nyttigt.
Jag har svårt att hitta mycket om studien på nätet och tills vidare kanske den får stå som ett lite varnande exempel på att man inte skall vara för snabb med att föra ut ett budskap- så enkelt som att äta oftare är det nog inte.

1 kommentar:

  1. Anonym3:59 em

    jag bara kollar om det gâr att skriva kommentarer utan att vara inloggad pâ google
    sune

    SvaraRadera