Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, januari 05, 2012

Vad gör man under en vecka. Flanera

I tisdags var jag till Santa Cruz. Vädret var vacker och jag strosade runt lite. Jag hade bara ett ärende och det var snart gjort. (Köpa tranbärsjuice som ibland är svårt att få tag på). Förra året var jag utan en period och då fick jag en urinvägsinfektion, som jag inte haft på fem, sex år.
Jag brukar titta på bakverken då jag kommer in på Cortez Inglés varuhuset. Jag äter ju inte sådan då jag har glutenintolerans men det är roligt att titta på tårtorna. Den här gången såg jag en tårta med frukt och valnötter.

Onsdagen, vid frukosten  råkade jag tappa locket till kryddburken pimienton picante i stekpannan. Så det såg väldigt vidbränt ut. Jag "värmer" grönsakerna i stekpannan innan de äts. Dessutom använder jag äggvitan av ett ägg, vilket innebär att jag endast får proteinet men inte fetterna från äggulan.
det saknas grönsaker  vid denna måltid!
På lunch var vi ute och åt på en uteservering i hamnen. De har bland annat ett grillspett med fisk och räkor som smakar fantastiskt gott och serverar med papas arrugadas, som är kanarisk potatis som äts med skalet. Det är saltat kraftigt med havssalt och det där med salt är ju inte så nyttigt. Men hemma används bara salt med en kombination av kalium och natriumsalt.

På kvällen var jag i turistkyrkan och lyssnade på fantastisk musik med Sofia (kommer ej ihåg efternamn) och hennes pojkvän Simon ( som spelar i en musikal i Helsingfors). Tyvärr hade jag inte kameran med annars skulle ni ha fått hört musik som gett er gåshud.

2 kommentarer:

 1. Läser att du har det gott och det är det viktigaste så njut allt du kan!!
  Hälsningar messan

  Såg att vi var med i tidningen:).

  SvaraRadera
 2. Tack messan! Hoppas att du har det bra. Jag har inte sett tidningen men får titta i den vid återkomsten.
  sune

  SvaraRadera