Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, januari 23, 2012

Detox

Läser om detox i DN. Det finns inte mycket forskning som säger att detta har nàgon effekt. Ytterligheterna som till exempel lavemang för att " rena levern" har nog mera med det gamla magiska talesättet ont skall med ont fördrivas än med nâgon effektiv kur. Hur man skulle nà lever och gallvägar med att spruta in lavemang är helt obegripligt. Först skulle man spruta in vatten i tjocktarm och sedan i en slingrig làng tunntarm för att sedan komma upp i gallvágar. Har man nàtt dit skulle jag tro att man fàtt väldigt mycket andra bevsvär pà kuppen, kanske perforation av tunntarm med tarminnehàll ut i bukhàlan.

För övrigt är det troligt att de "gifter som nàtt tarmen av sig själv f öljer med tarminnehàllet ut.
Jag är ocksà tveksam till det här med fasta. Det är nog bättre att äta mindre hela tiden. Det ökar livsl¨ngden enligt studier jag läst.
Förbjuden Frukt
Läste om detox pà den här sajten ocksà. Och det är fantastiskt hur aningslöst man skriver om saker man läser. Det finns inte mycket koll av fakta i artikeln. Däremot kanske listan över vad man kan äta vara riktigt.


Jag tror f¨r övrigt att passionsfruktssufflen fràn samma tidning gàr väl ihop med en bra medelhavsdiet.

2 kommentarer:

 1. Jag detoxande för ett par år sen och rasade i vikt. Det var nog så...jag tålde inte det utan tasade i vikt.
  Kör på det säkra nu, bara det det säkra:).
  Ha det gott!
  Hälsar messan

  SvaraRadera
 2. Hej messan,
  Det är nog klokt att välja det säkra. Det försöker jag också göra i möjligaste mån. Jag gick ned en del kilo då jag började med egentligen en sorts stensåldersdiet från början där jag slutade med allt som innehöll mjölkprodukter och gluten bl annat. Men min avsikt var inte att gå ned i vikt. Vinsten var att mina hudbesvär försvann. Och med tiden kom jag på det här med Jelineks ideer mm.
  MVH
  Sune

  SvaraRadera