Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, januari 16, 2012

En anmodan om försiktighet vad gäller medicinering och tillskott.

Läser på Jelineks hemsida om att en person som samtidigt intog D-vitamin i en dos av 5500 IE och samtidigt tog kalciumtabletter 2200 mg fick en grav förgiftning med h¨ga kalciumvärden, vilket kan vara dödligt. Man bör inte kombinera kalciumtillskott och D-vitamin. Överhuvudtaget skall man konferera med sin läkare innan man börjar att ta tillskottet vilken medicin man än tar eller om man har någon sjukdom. Det finns ett flertal tillfällen då det kan kan inträffa olyckliga kombinationer.
Läser samtidigt i DN om att man behandlar en sjukdom som inte finns nämligen hyperthyreos II, där kan inträffa att man får hjärtflimmer, hjärtinsuff. Har man hjärtflimmer kan det leda till embolier till hjärnan och andra ställen , där embolierna kan stoppa blodcirkulationen och ge död vävnad. Här en länk om att ett alternativt sköldkörtel hormon. Det ( ett hormo n från grisar) är överhuvudtaget dåligt undersökt, och det finns heller inga vetenskapliga studier om hypothyreos II enligt DN:s artikel.

Överhuvudtaget finns det en tendens till "jump to conclusions" dra förhastade slutsatser tycker jag. Det fordras mycket arbete och mycket studier innan man kan ge bedömningar om  exempelvis exempelvis behandlingar fungerar etc. Som legitimerad sjukvårdspersonal är man skyldig att rätta sig efter detta. Det skiljer från andra förståsigpåare som kan behandla och bota med de mest förunderliga metoder.  Det är väldigt lätt att svälja och ta till sig sådana behandlignar speciellt om man upplevt att man inte fått någon hj¨lp från den "legitimerade" vården.
Sen finns det naturligtvis metoder som fungerar som inte utövas i den vanliga vården  men i så fall kommer troligen forskning om detta om det är effektivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar