Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, januari 10, 2013

Eenfeldts intervju med Staffan Lindeborg (stenåldersdiet)

Det här är en givande intervju. Tar upp en del av frågorna kring bl a mjölkprodukter. Det finns teorier om att mjölkproteiner kan vara en del av boven avseende bland annat MS.

jag har lite funderingar kring vad Eenfeldt menar med compliance och långa studier: är det inte en av de viktiga delarna med en diet om man har compliance ( följsamhet) under en lång period. Det märks för  övrigt att intervjun är gjord 2011 eftersom inte uppföljningen av den israeliska studien där man jämförde LCHF och medelhavsdiet och fann att efter fyra år var medelhavsdiet en klar vinnare. Copliance( följsamhet) hänger givetvis ihop med "biverkningar".


 Resultat av den Israeliska studien i bild:
Fyra år efter studien hade flera gått över till medelhavskost

3 kommentarer:

 1. Hej! Hittade din blogg för några veckor sedan när jag drabbades av synnervsinflammation och började googla ms. Igår gjordes en LP ( så jag spenderar min lördag i liggande läge pga huvudvärk) som första steg i utredningen. Jag är gravid med mitt första barn så MR får vänta tills barnet är fött. Mitt i mitt livs glädje hamnar jag i detta... Det kommer dröja innan jag får min diagnos( om det nu är MS). Jag är väldigt orolig över att bli påverkad mentalt av sjukdomen, bli trög och osammanhängande (mer än vanligt alltså ;)). Fysiska problem är inte lika skrämmande. Puh. Det är jobbigt att inte veta vad som väntar. Jobbigt att inte veta om jag kommer kunna ge mitt barn allt ... Men det finns värre öden än MS, eller hur? Tack för en bra blogg med mycket information! /Elin

  SvaraRadera
 2. HejElin,
  Som svar pådin fråga: men det finns värre öden än MS ellerhur, vill jag svara att nog är det så. Jag hoppas att alltgår väl för dig och barnet. Observera att D-vitamin i den här situationen är bra f¨r dig och ditt blivande barn om det inte finns något speciellt som motsäger det.
  Hälsningar
  Sune

  SvaraRadera
 3. Anonym4:38 em

  Hej igen!
  Tack för att du svarade och tack för tipset om D-vitamin. Tyvärr visade LP förändringar och även om jag ännu inte fått en diagnos så är min neurolog ganska säker på att det är MS. Som hon uttryckte det så vore det fel att få mig att hoppas på att det inte är MS, då chansen för det är mycket liten. Det känns helt okej, trots allt. En nära vän berättade för mig om Josh Harding, målvakt i NHL, som i första matchen efter sin MS-diagnos höll nollan. :)

  Vänliga hälsningar,
  Elin

  SvaraRadera