Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, mars 11, 2010


Brist på pengar kan det stoppa studier avseende CCSVI. Till de studier som planeras i Canada avseende studier av CCSVI har det kommit in mycket lite pengar i förhållande till vad som behövs. Detta är illa. Precis som vad gäller D-vitamin, medlet Revimmune ( Ett gammalt medel där licensen gått ut, och det finns liten chans att dra in pengar. Där tycks forskningen ha gått i stå även om medlet såg lovande ut). och för den delen kortison finns det inte forskningpengar. På MRSC news skriver man om detta. Man kanske skulle be svenska organisationer skänka en del pengar till denna forskning. Det är förmodligen snabbaste vägen att få svar på angelägna frågor om CCSVI.
Beträffande de två allvarliga biverkningar man såg i Stanford avseende stentoperationerna, dödsfallet i hjärnblödning och en lossnad stent skriver man också. Blödningen tycks man ha avfört från koppling med operationen eftersom det fanns någon ärftlig förändring som gjorde att patienten var extra känslig för det blodförtunnande medlet. Detta känns inte helt rätt. Det finns givetvis alltid en risk med blodförtunnande medel oberoende om man gått igenom ett ingrepp eller ej. Det inträffar alltid en mängd blödningar som följd av sådana medel. Lyckligtvis är flertalet inte dödliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar