Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

fredag, mars 05, 2010

d-vitaminbrist och autism

Lyssna på en intervju med Mats Humble om frågan på vetenskapsradion. Hoppas länken fungerar.

2 kommentarer:

 1. Hej Sune, det var länge sedan jag hörde av mig, men kände att det kunde vara dags nu.
  Jag följer Din blogg och tankegångar och då lade jag märke till särskilt detta citat av Dig.

  Nämligen: "jag tror också att eftersläntrarna är väldigt viktiga. Där finns kritikerna, ifrågasättarna, de som kanske stoppar en eventuell katastrof eller i varje fall att det sker en olycklig utveckling. Kanske är det så att d-vitaminet inte är den frälsare som det förefaller. Det är sådana saker som jag funderar på, men jag har inte hittat några sådana tecken egentligen."

  Detta citat skriver jag under på - då jag själv blir allt mera övertygad om att D-vitamin intag kan på kort tid göra att man mår bra eftersom 1,25D fungerar som cortisol och är inflammationshämmande och immunsänkande, men på lång sikt kan det på grund av detta försämra kroppens förmåga att bekämpa mikroorganismer effektivt, när immunförsvaret sjunker och blir mindre effektivt av steroider.
  Jag har nu behandlats på Marshall Protokollet i 14 månader och min atlantångare, har äntligen börjat byta färdriktning!
  Min kroniska Borreliosis, som jag fick efter fästingbett i Stockholms skärgård, fick mig att bli sängliggande.
  Nu har jag successivt fått ett helt normalt liv och börjar få tillbaka en kropp som jag känner igen sedan långt tillbaka.
  Ja, jag vet att Borrelia inte är MS, men bakom inflammationer, kan finnas infektioner och då är det frågan om att symtombehandla eller gå till botten, genom att avdöda mikroorganismerna i bakgrunden.
  Hjärtliga hälsningar
  affa

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tack för kommentaren.
  Som sagt jag tror inte vi vet den slutliga sanningen idag lika lite som man läkarvetenskapen visste det på Semmelweiss tid.
  Svarar på en del i ett inlägg idag.
  Med vänliga hälsningar
  Sune

  SvaraRadera