Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

lördag, mars 06, 2010

Epstein Barr virus (EBV) och MS


Det kan verka förvirrande med olika hypoteser och olika fynd och MS. Hur får man ihop d-vitaminer, CCSVI, EB-virus, den autoimmuna teorin? Sådana saker som effekten av kortison hör också dit. Studien om mättade fetter och MS av Swank tycker jag är stark. Tiden får utvisa (vilket kan vara lätt att säga när man mår ganska bra). I stor överensstämmelse med den autoimmuna teorin har man forskat fram alltmer effektiva mediciner ehuru med biverkningar, d-vitaminerna kommer det också mer och mer om. Zamboni och CCSVI verkar enligt min mening seriöst men man får komma att det trots allt är ett litet material fortfarande, vilket dock successivt håller på att öka. Jag följer det med spänning. Det är för mig ingen omöjlighet att man kan få ihop att det här till något sammanhängade. Tittar man på det finns blod-hjärnbarriären med i alla teorierna och ideerna på ett eller annat sätt.


Forskning om MS och EBV
Risken för MS ökar mångfaldigt i följden efter en Epstein-Barr (EB) infektion enligt en nyligen publicerad studie. Man följde personer flera tusen personer ffrån US Army som hade blodprover där de initialt inte hade infektion med EBV. Forskarna kunde därigenom avgöra den tidpunkt då indiverna blev infekterade med EBV.

EBV är ett herpesvirus och ett av de vanligaste mänskliga virusen. När man få det i barnaåren är det vanligt och ofta utan att man får symtom på infektion, feber, smärtor etc. När man blir äldre orsaker sjukdomen ofta mononukleos, körtelfeber, kissing disease. Så mycket som 95 % av den vuxna befolkningen i USA är infekterade med viruset men har inga symtom..
Man fann 305 personer som mellan 1992 och 2004 fick sjukdomen MS. Man skapade en kontrollgrupp av personer som hade liknande förhållanden i beträffande ålder vid blodprovet, kön, vilken sysselsättning de hade. Man fann att de individer som inte var infekterade med EBV virus hade extremt liten chans att utveckla MS, däremot blev det efter infektionen en kraftigt ökad stegring av risken att utveckla MS.
Alberto Ascherio professor i medicin vid Harvard kommenterar fyndet. Man vet sedan tidigare att praktiskt taget alla med MS har haft EB infektion (liksom 95% av övriga vuxna befolkningen i USA). Detta skulle emellertid kunna bero på att MS medför att man blir mottaglig för infektionen, alltså orsak till infektionen. Denna studie visar alltså att infektionen kommer före MS. En annan möjlighet till att i stort sett alla med MS har EBV skulle kunna vara att de som inte haft EBV infektion är genom genetiska anlag motståndskraftiga mot att få MS. Den här studien visar att så inte är fallet. Man har således plockat bort två alternativa förklaringar till fyndet att alla med MS har haft EBV. Vad man letar efter är givetvis om EBV på ett eller annat sätt bidrar till att man insjuknar i MS.

Källa phys org com news

3 kommentarer:

 1. Anonym12:21 fm

  Definitely belіeve that thаt you stated. Yοur favourite reason
  ѕeemеd tο be at the net the еasieѕt faсtor
  tο bear in mіnԁ of. Ι say to you, I certainly gеt irked whilѕt other folks
  conѕider issues that thеy рlаinlу don't realize about. You controlled to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , other people could take a signal. Will likely be again to get more. Thanks
  Feel free to visit my web page galaxys3.fr

  SvaraRadera
 2. Anonym4:26 em

  What's up, the whole thing is going perfectly here and ofcourse every one is sharing information, that's
  trulу gooԁ, κeep up ωriting.
  Feel free to visit my blog post - forex online brokerings

  SvaraRadera
 3. Anonym6:03 em

  Appreсiation to my father whο informed
  me concerning thіs webpage, this web site iѕ truly remаrkable.
  Also visit my web-site ; location de voiture à paris

  SvaraRadera