Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

onsdag, juli 04, 2012

Fem koppar kaffe


Läser i DN att kvinnor som dricker fem koppar kaffe per dag har minskad fertilitet och 50 procent mindre chans att få barn.


Ungefär samma dag läser jag på Medscape om en studie där man funnit att om man dricker minst 5 koppar kaffe minskar risken för Alzheimer utveckling man tolkar det som att det är koffeinet som är gynnsamt. Studie på människor . Forskaren Gary Arendash sa att man funnit att 100 procent dvs alla patienter med en mild minnesförsämring och som hade en viss grad av kaffein i blodet inte utvecklades till att ha en Alzheimersjukdom under en uppföljningstid på 2-4 år.

I våras skrevs om en studie på råttor att koffeinfritt kaffe var gynnsamt för minnet. Studie på möss. Här trodde man att det var polyfenoler som var det som var hälsosamt. Detta gör ju också kaffe med koffein innehåll.

Studierna talar inte mot varandra. Det som gynnar graviditet kanske inte gynnar minnesfunktionen, men en kvinna som vill gravid och är i 35-40 årsålder kan bli fundersam.
Själv skulle jag inte klara att dricka fem koppar kaffe med koffein.

Det här är givetvis bara axplock av vad som finns om kaffe. Hur komplicerat kan det vara om kost överhuvudtaget att komma fram till vad som är bra och vad som är mindre braInga kommentarer:

Skicka en kommentar