Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, maj 25, 2010

D-vitamin som förebyggande mot MS


Lancet är en av de stora medicinska vetenskapliga tidskrifterna. Läs en artikel om D-vitamin som förebyggande mot MS i senaste numret:
google översättning
eller
originalspråket

2 kommentarer:

 1. Anonym9:44 fm

  Jag har ätit 4000 I.E per dag sedan dec -08 och har sedan dess vait skovfri (i kombination med betaferon naturligtvis). Min neurolog kommenterade mitt D-vitamin intag som placeboeffekt. Har god lust att köra ner den här artikeln i halsen på honom. Behöver jag nämna att jag direkt efter besöket bad att få en ny neurolog?

  SvaraRadera
 2. Anonym11:27 em

  Hej anonym. Intressant att läsa vad du skriver. Själv varierar jag något allt eftersom jag har solkontakt. Brukar vinterhalvåret vara i sol minst 1/2timme per dag och tar dessutom 2000 IE. Nu fram till solen kommer här tar jag cirka 6000 IE. Har höjt dosen successivt senaste året, tog tidigare mellan 400-800 IE. Effekt kan jag inte säga nånting om, kanske att jag har mer energi än tidigare. Jag får se när jag kommer fram till min halvårsutvärdering.
  Hälsningar
  Sune Ö

  SvaraRadera