Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, september 06, 2010

Artikel på Newsmill

Jag har skrivit en artikel på Newsmill om hur sociala media kan förändra framtidens sjukhus. Exempel på detta debatterna om CCSVI och fett/kolhydratdebatten. Artikeln heter: Exempel från vården på hur sociala media håller på att förändra världen..

2 kommentarer:

 1. Anonym2:17 em

  Bra och informerat skrivet.

  A. Biel

  SvaraRadera
 2. Det är liten tvekan om att internet har skapat en annan atmosfär inom ms-världen. Vi hade, som Jan Hillert säger, ett flertal alternativa så kallade lösningar till ms-gåtan och ingen av dessa var faktiska. Många av dessa var lätt att genomskåda. Birgitta Brunes metoder baserades mest på psykologi, vilket i och för sig inte ska underskattas, men resten är tveksamt. Det är många som har haft ett eller flera skov och sedan inte mer. Kanske Birgitta var en av dessa?
  Men CCSVI är en helt annan sak! Här har vi bona fide läkare, professorer och nu också ms-patienter som inte är skeptiska. Ingen klok människa säger att det inte ska behövas forskning, men vi vare sig ser eller hör att vår läkarkår har något konstruktivt på gång. Vi har sett en neurologisk rapport från Umeå och den har kritiserats. Vad gör KI, Sahlgrenska etc av de stora?
  Internet gör att vi ms-patienter är mer än irriterade och det ser ut som om det ska bli värre. Själv är jag förmodligen en av de mest irriterade, då jag har PPMS, kan ej gå och har en mängd andra ms-symptom.
  Själv kan jag inte ta mig till Polen och det vore en skymf om jag skulle ha det som enda alternativ.

  SvaraRadera