Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

lördag, september 25, 2010

Fingolimod ellerGilenya nu godkänt i USA

Amerikanska läkemedelsverket godkände det häromdagen. Nu är det alltså godkänt i både USA och Ryssland. De är alltså här nu de orala medicinerna; man får hoppas att biverkningarna kommer att ligga lågt. Medlet kommer att följas med en speciell femårig studie nu efter godkännande. Detta godkännande talar väl för att ett godkännande kommer även i EUI stort går verkningsmekanismen ut på att hindra att lymfocyter kommer ut i cirkulationen och därefter invadera hjärnan och angripa.
I och med att immunförsvaret påverkas finns risker för biverkningar pga detta. I en studie dog två personer av herpesinfektioner; det var dock patienter som stod på en högre dos 1,25 mg. Det godkända är på dose o,5mg vilket också testades. När Tysabri kom godkändes det i förväg ( därför att det visade sig att det hade så god effekt.) När man gick i genom tvåårsresultatet fann man de första fallen av PML. Här har inte bedömningen hastats fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar