Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, september 09, 2010

Integritet och Uppdrag granskning

Lyssnade på Ring P1 idag, där en person ringde in och var upprörd över att man i programmet Uppdrag granskning visade en senil man gå i blöjan genom korridoren på den avdelning som man granskade. Jag håller faktiskt med den inringande. Inte ens anhöriga borde kunna lämna tillstånd till att visa detta som rör den gamle mannens egna integritet. Frågan blir tycker jag än viktigare när man utvecklar kognitiva handikapp som vid demens. Jag har sett detta tidigare hur man utlämnar och faktiskt kränker vederbörande. Det är inte alls säkert att man skulle ha velat medverka till detta om man kunnat ge besked. Bilden finns på SVT:s hemsida här.

Att låsa dörrarna- jag behöver fundera mera över det- det är ju också integritetskränkande men att låta någon försvinna ut i natten det är också hänsynslöst. Även om man har gott om personal är det en fråga som behöver funderas över/svårt. ( Egentligen skall man väl inte fundera över detta därför att det är förbjudet; men man kan fundera över lagen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar