Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

onsdag, februari 22, 2012

Nytt om leaky gut och matlagning med oljor

Läser idag en studie om leaky gut och cancer. Det är en studie på möss där man tystat en hormonreceptor ( ställe där en hormon fäster) guanylyl cyclase, som man nu upptäckt finns i tarmslemhinnan. När man fick denna ur funktion ledde detta till inflammationer och cancerogena ämnen kunde ta sig från tarm till övriga kroppen.

Lite intressant därför att leaky gut är ett sådant begrepp med vilket man förs¨ker förklara det mesta. Mats Reimer skriver om Leaky gut och autism här. Det behövs bra forskning om detta. Denna studie är en mycket tidig forskning.

Såg också på Manaña Uno om risker med att upphetta oljor i matlgning. Jag förstod inte riktigt vad det handlade om för risker  (spanska och för snabbt, jag är nybörjare). Jelinek rekommenderar stekning i vatten för upphettningen förstör de omättade fetterna. Men här var det något annat som gällde .  Skall försöka ta reda på vad.
Tilläggas kan att jag nu börjat att göra  en dressing av vinmust och senap. Det blir mycket bra kombination och vinmust lär innehålla mycket antioxidanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar