Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, februari 23, 2012

kantareller innehåller D-vitamin, men viktigaste källan är sol
MS research Australia satsar på en studie om Dvitamin vid MS. Man skall ge personer med misstänkt MS eller tidig MS vitaminet i olika doser och följa utvecklingen. Detta kan man läsa i The Australian. Enligt Jeremy Wright chef för nämnda organisation.  kan man vänta resultat om fem år. Allt jag vet om D-vitamin

9 kommentarer:

 1. Anonym2:30 em

  Intressant info...!
  Jag är ingen läkare utan en onödigt envis MS-patient och ser ett starkt samband med solen och D vitamin. Bara se på kartor vart MS finns.

  Nedan text från Magnhild Sandbergs artikel som fler skulle lyssnat på.
  ----------------------------------

  Redan 1974 föreslog P Goldberg att den höga frekvensen av MS på de nordligare breddgraderna kunde bero på brist på vitamin D.

  SvaraRadera
 2. Otvivelaktigt är det starka misstankar om samband, även om det inte är 100 procentigtbevisat. Dock finns evidens från två håll, epidemiologiska undersökningar av vilka sakert finns 100-tals samt nu också stöd av genetisk forskning.Slutligen finns stöd av fas I-II undersökningar vid MS ( jag känner till och har skrivit om dessa. Dessutom tror finns det även andra relaterade sjukdomar, både välkända ( rakit o. osteomalaci samt även osteoporos) och troligtvis mindre kända ( arterioscleross,olika cancerformer etc). Dessutom är riskerna för d_vitaminintoxikation troligen mindre än man tidigare trodde. Tidigare intoxikationer berodde bland annat på att D-vitamin kombinerades med A vitamin iexempelvis AD droppar, fiskleverolja, samt att man även använt det aktiva D-vitaminet i st¨llet för det förstadium man b¨r använda f¨r att kroppens egna biologiska kontrollsystem skall fungera.
  Man skall konferera med sin läkare eftersom det finns vissa kombinationer med läkemedel och ¨ven sjukdomar dV man kan vara känsligare, innan man tar tillskott.
  hälsningar
  Sune Ö

  SvaraRadera
 3. Tror också att D -vitamin har ett samband med insjuknandet av MS. Vad jag har uppfattat så är det en lång brist ( kanske hela livet)som påverkar oss och att ta tillskott nu i efterhand kanske inte hjälper tyvärr. Men det är ju inte farligt och man kan ju alltid hoppas att det hjälper något, så jag tar i alla fall extra tillskott under vinterhalvåret. En annan tanke som slagit mig är att eftersom MS verkar ha någon slags genetisk betydelse och mina barn troligtvis har något större risk att utveckla MS, så tänker jag se till att de får i sig ordentligt med D - vitamin när de växer upp.

  SvaraRadera
 4. Anonym8:32 fm

  Ju mer jag sätter mig in i solen,D vitamin, och kartor vilka områden som är klassade Riskområden för MS ser jag nästan en klar bild hur MS skapades. Studien i Australien skulle visa resultat om fem år. Jag har inte tid att vänta så länge men jag tror som Maria G ovan, dvs en lång D-vitaminbrist från barndomen.

  SvaraRadera
 5. Anonym9:28 fm

  jo, om D vitamin blir svaret på ms-gåtan kan dagens bromsmediciner vara fel. Vad ska då läkemedelsbolagen hitta på.!!

  En klinisk prövning ska testa om D-vitamin kan hjälpa till att bekämpa multipel skleros .
  Om det lyckas, säger forskarna rättegången skulle kunna öppna dörren till en behandling som är 100 gånger billigare än andra droger tillgängliga.

  http://translate.google.com/translate?hl=sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.msrc.co.uk/index.cfm/fuseaction/show/pageid/1334

  Bromsen för Ms omsätter i dag ca 20 miljarder Dollar, enligt nedan länk.

  http://www.redeye.se/bolag/active-biotech/analys/userreport/active-biotech-future-multi-billion-dollar-baby

  SvaraRadera
 6. Anonym6:53 em

  SUNE !

  Håll koll på studierna om D vitamin du som har kunskapen om det.
  Så här skriver Magnhild i artikeln.
  ------------------------------------
  I en annan studie fann man att bland kvinnor födda före 1946 är ”nord-syd gradienten” tydlig, men bland kvinnor födda efter 1946 har den delvis försvunnit.

  Orsaken till denna förändring i MS-risk är inte klarlagd, men den sammanfaller i tiden med att mjölk och andra livsmedel i många länder har fått tillsats av vitamin D och att rakit (engelska sjukan), som orsakas av brist på vitamin D, i det närmaste har försvunnit.

  SvaraRadera
 7. Anonym8:44 fm

  Numera är D-vitamin ett glödhett forskningsämne...

  http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/

  SvaraRadera
 8. Hej,
  vill tacka för kommentarerna. Jag har just nu inte tillgång till internet annat än via internetkaféer så har svårt att gå in på detalj.
  MVH Sune Ö

  SvaraRadera
 9. Anonym8:37 fm

  Jag lägger ut länken till den här videon här också.

  http://www.youtube.com/watch?v=yhUuf2QZd_E

  SvaraRadera