Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, mars 01, 2012

Lite nyheter

Låga halter av omega-3( som finns gott om i speciellt fet fisk men även i nötter, avokado) är förknippat med mindre volym av hjärnan enligt studie som jag läser på medical express. Fynden är även kopplade till sämre kognitiva funktioner som visuellt minne och exekutiva funktioner dvs problemlösning, att hålla flera saker i huvudet på en gång och organisering.

På samma ställe läser jag en artikel om orsakerna till MS. Man vet egentligen inte vad sjukdomen beror på och det kommer av och till nya teorier om detta.  I den här artikeln  beskriver man hur man gjort studier på möss för att komma närmare gåtans lösning. Man tyckte sig inte finna stöd för att det primärt är en neurodegenerativ sjukdom ( dvs sig att det börjar i hjärnan) utan tror mer att det rör sig om en sjukdom i immunsystemet,  kanske att den så kallade autoimmuna hypotesen är mer trolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar