Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, januari 31, 2010

Mer om CCSVI, jag tror inte man behöver frukta att det här inte kommer att bli undersökt

Källa CTV och MSRC
om du tittar på CTV länken lägg då märke till bilden av Zamboni och hans skyddsmössa för håret

Forskningspengar i Italien.


4,5 miljoner dollar har Italienska Multiple Sclerosis Foundation beslutat att understödja forskning avseende Kronisk venös insufficens i vener från ryggmärg och hjärna, CCSVI.
Detta efter att ha fått förfrågan från forskare som är intresserade i att studera CCSVI. Enligt föreningens pressrelease vill man ha försöag från grupper av italienska forskare och i synnerhet från forskningsgruppen kring Paolo Zamboni. (upptäckaren av CCSVI).

CCSVI gör att vener i nacke och övre delen av bröstkorgen vrider sig, blir trånga eller blockerade, och i vissa fall bildas de inte alls. Detta resulterar i att blodflödet från hjärnan försämrars. Zamboni har funnut att fler än 90 procent av patienterna med MS har sådana missbildade vener och inte fungerande blodflöde från hjärnan.

Ordföranden i Italienska MS föreningen heter Roberta Amaedo. I pressmeddelandet skriver hon, att man måste säkert få veta om relationen mellan MS och CCSVI. Och hur det kan påverka den kliniska utvecklingen. Kliniska försök kommer att bli viktiga inslag.

En internationell förening av experter på vener bl a kärlkirurger har godkänt CCSVI som ett missbildning i vener, ett nyupptäckt tillstånd. Även via detta kommer mer forskning.

I samma artikel från CTV news har internationella föreningen avseende phlebology, ( ungefär läran om vener) erkänt CCSVI sm en medfödd missbildning, och har skisserat officiella riktlinjer för hur man skall ställa diagnos och behandla. Kärlkirurgen James Laredo vid Georgetown universitetsjukhus Washington DC, en av personerna till uttalandet säger att medlemmarna i gruppen röstade enhälligt för förslaget att klassa CCSVI som en missbildning i vensystemet.
Man skriver också at ursprunget till detta nyupptäckta tillstånd kan var under utvecklingen i livmodern före födseln.
Vid universitetet i Georgetown planerar man nu att börja en studie inom en månad med neurologer för att screena MS patienter avseende dessa abnorma vener och undersöka huruvida det finns en länk mellan CCSVI och MS. De kommer att behandla MS patienter vilka visar sig ha CCSVI. Orsaken säger Laredo är att Paolo Zamboni har visat att begreppet verkligen finns, och att fynden dessutom är så starka att det kräver ytterligare undersökningar. Därför har Georgetown University Medical Center börjat undersökningen av CCSVI.

2 kommentarer:

 1. Anonym4:57 em

  Detta låter så intressant. Har läst om det i senaste Reflex. Kan det verkligen finnas ett hopp för oss med MS? Vad tror du och vad pratar vi om för tidsperspektiv? Känner du till patienter som prövat denna behandling?
  Hälsningar och tack för all information du lämnar. Agneta, fortfarande förhoppningsfull.

  SvaraRadera
 2. Anonym12:30 fm

  Jag har vid ett flertal tillfällen konstaterat frontallobsdysfunktion då man mätt mitt blodflöde i hjärnan. Jag har fått Diagnosen ME och är otroligt trött och infektionskänslig och har ofta blödningar i vid gula fläcken med synbortfall som följd. Kan det ha något med ccsvi att göra.

  SvaraRadera