Placeboeffekten hör till samma nätverk, och man skall nog inte förringa dess betydelse.
Men det finns högst troligt en del i vad Judy Graham gjort som inte är placebo. Detta är i korthet vad hon beskriver:
Hon har haft kontakt med nutritionsexpert som kollat upp matallergier. Hon beskriver en del av det i boken. Det har lett till att hon numera inte äter ägg, bananer, choklad, mjölkprodukter och choklad. Dessutom ligger hon lågt med socker.
Hon har använt Best Bet Diet ( med vissa uppehåll). Inslag av Terry Wahls Diet ( The “Wahls Diet” calls for nine cups of fruits and veggies per day: three of green leaves, three of sulfur-containing food, and three of bright colors).
Hon har tagit fiskoljekapslar sedan 1974 och också evening primrose oil (nattljusolja) dvs omega-6 fettsyran GLA. Normalt innehåller den västerländska kosten tillräckligt med omega-6, i själva verket troligen alldeles för mycket eftersom det utgör underlag för bildningen av inflammationsdrivande signalsubstanser i immunsystemet men beträffande GLA kan det vara så att vi har brist på detta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi45Ce_WROOupl_nCMgARHi4Aic2KuebA_hYtNaOQzMRioIlnSIqcL-vFQRPUsNGzAfrak5bXQPFFcICOPCZLwja2C4eiWHzU3-JBEEs5tcDH0hEonscN_hRzWAihkfoMue8fBQrg/s400/%C3%B6vning.jpg)
Vidare så tränar Judy Graham. Hon verkar för närvarande vara mest entusiasmerad av pilates av vilket jag inte har någon erfarenhet, men det verkar inte vara helt väsenskilt från den yogagympa jag utövar.
Sammantaget så ser hennes "hantering av MS" inte olik min ut.
Judy Graham har arbetat som journalist och TV producent och utger nu en tidskrift om MS
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFoT8n8IPCLUEf545ThSpYZPmby8iR_hY-EmLM6rWDckNGNz02-JodCE8b29zVap_O2lFO4miGacViXtLezSvSbgktCvrLT6A7gcbX_6SlukbqHl0_sanyoRdRunycLpQHbgKGaA/s320/%C3%B6vning+2.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar