Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, april 03, 2011

Debatten om utförsäkrade

101 läkare skrev en protest, där de hävdade att svårt sjuka patienter blev utförsäkrade med ytterligare försämringar och andra otrevligheter som följd. Den ansvarige ministern delade inte deras uppfattning om läget och anklagade dem för att skrämma upp sjuka.
Nu skriver en av läkarna Bengt Annebäck ett svar till ministern Ulf Kristofferson, där han bland annat tar upp en kvinna med svår fibromyalgi och kronisk trötthet som blivit förklarad för frisk för att vara sjukskriven men för sjuk för att arbetspröva. Läs gärna artikeln i SVD.

Att vara sjuk med symtom av kroniskt utmattning, fibromyalgi och andra sjukdomar där man inte kan visa det med  några prover är mycket svårt i dessa tider. Vid MS och andra sjukdomar kan man finna typiska förändringar på flera sätt vilket på ett sätt kanske känns tryggare.


Det vore dags nu för en riktigt utvärdering av vad som följt i spåren av att sjukförsäkringsvillkoren ändrades. Kanske något för en sociologinstitution eller socialhögskola. Är något sådant på gång. Man har hört om en del fall nu men det borde gå att göra studier.

1 kommentar:

 1. De borde ha följt upp med mera och bättre rutiner inom vården samtidigt som man stramade upp
  sjukreglerna, hel klart ska man som arbetsför försöka jobba, men då läkare på läkare gör missar och patienter bli sjukare och sjukare och man samtidigt drar in sjukpeng blir ju ett moment 22 för patienten.
  Det är precis som om vissa läkaromtagningar får betala själv för att remittera, ta prover etc. så mera pengar till diagnostik och inte vifta bors saker med ipren, jag ser inget , det tror jag inte etc.
  Länk till tabbar och väldigt långsam vård som kostat mig mycket , som "tur" har man blivit "road" av annat under tiden
  http://l-hs.blogspot.com/p/bra-vard-rinosinit-tandrot-i-sinus-twar.html

  SvaraRadera