Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, december 04, 2012

Alla partier borde verka för minskad köttproduktionDet som är bra för hjärtat är bra för hjärnan ... ... är bra för världen
Det tar tid att vända en atlantångare. Dags sätta igång!
På SVD opinion skriver miljöpartiets ungdomsförbund att miljöpartiet borde ta itu med köttets miljöpåverkan. Köttätandet  står för en femtedel av jordens växthusgaser och mer än jordens totala transporter skriver man. Köttätandet i Sverige har ökat med 50 procent sedan 90-talet och som jag skrev i tidigare inlägg gäller samma förhållande i hela världen.

Det är nog inte bara miljöpartiet som borde ta itu med den massiva konsumtionen av köttätandet. Det gäller alla andra partier också men man tror att det är politiskt sprängstoff. Varför? Egentligen borde det vara tvärtom.
 • Att minska på köttätandet är positivt för allas hälsa.
 • Vi ökar sannolikt våra möjligheter att fortleva på planeten Tellus om köttproduktionen minskas.
 • Det blir mat över till hela jordens befolkning.
 • Djuren får det bättre. De slipper transporteras från Sverige till Polen för att slaktas osv.
 • Kycklingar, grisar får ett värdigare liv. 
Kort sagt allt och alla får det bättre. Det borde ju vara ett guldgrävarland för partier på väg nedanför fyra procentgränsen. Även för Centerpartiet- bönder producerar grönsaker och frukt också.'

2 kommentarer:

 1. Anonym3:00 em

  Äter inte gris själv. Grisbönderna blir bara färre i Sverige. Om man inte föder upp gris får de inte bättre liv, de får inga liv alls, precis som minkarna.

  Det intressantaste var tt det inte ens gick att kommentera på SvD. Oppositionen mot lögnkampanjerna på Brännpunkt och Opinion är jobbig att hantera för moderatorerna, särskilt om de ä (mp)´s springpojkar.

  SvaraRadera
 2. Anonym2:28 fm

  Bra skrivet Sune. Alla dessa köttätare som ser kött som heligt och som totalt struntar i djurens levene! Otroligt många som inte bryr sig om vår jords överlevnad heller. Fattar inte att människor inte ens kan bry sig om något så enkelt som återvinning. Även unga upplysta (eller?) människor med små barn som verkligen borde tänka på en hållbar framtid struntar totalt i hur de påverkar klimatet negativt. "Vad jag gör spelar ingen roll i det stora hela", säger många. Skitsnack- det är just det som kommer att leda till förändring!!

  Patrizia

  SvaraRadera