Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, december 30, 2012

Halvårsutvärdering Nyåret 2012/13 : Hur mår jag? OCH...

jag vill samtidigt passa på och önska alla ett Gott Nytt År
Idag blev jag glad. Jag gick förbi en parkeringsplats där jag brukade parkera med hjälp av mitt handikapptillstånd. Jag är så glad att jag inte behöver tillståndet längre. Det är en riktig lycka. Är man tillräckligt tacksam. När gav jag upp körkortstillståndet? 06?

 
Det har av någon anledning gått åt rätt håll de senaste åtta åren, vilket är tidigare än jag började med dieten. Däremot började jag med liten dos D-vitamin 2004 i mars. Dessutom har jag vistats ganska långa tider i soligt klimat under vintrarna och genom det fått mycket D-vitamin. Sedan läste jag Jelineks bok 2006 och därefter har jag successivt ökat dosen D-vitamin. Jag började också med statiner igen våren 2003 och inom några veckor fick jag mycket bättre rörlighet i den högra armen. Kanske en tillfällighet.
2004 var jag också på rehabilitering på Vintersol. Det gav mycket. Bland annat tyckte jag lärde mig en avvägning mellan träning och vila som jag tror har betytt mycket. Det inbegriper åtminstone två saker: Att vila innan jag blir totalt utmattad då man tränar och liknande samt att se till att avlasta den kroppsdel man fått besvär från ( om detta skett ) ganska omedelbart.
I juli skrev jag detta i min halvårsutvärdering.
Beträffande det senaste året kan jag säga att utvärderingen kan göras helt kort: Jag mår bra. Något nytt har inte tillkommit och det har inte försvunnit något. Kostmässigt har jag börjat med mer veganinspirerad kost cirka 3-4 dagar i veckan. Det fungerar väl. Det går att variera ganska mycket. Tyvärr blev det lite väl mycket av traditionell julmat också-jag tror inte man skall fuska så mycket som jag gjort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar