Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, augusti 09, 2009

Roy L Swank memorial dayTill minne av Roy L Swank som dog i en ålder av 99 år ordnades en minnesdag på 100-årsdagen av hans födelse. R.L. Swank var den man som skapade Swanks diet, något som han gjorde 1949. På minnesdagen fanns en patient med som kom med 1951. Denne hörs kort i början på denna video men sedan kommer Jack Dyer, som varit patient sedan 1953, som berättar kortfattat om sitt liv som patient i kontakt med Swank och som följt hans diet. Han är alltså en av de 144 patienter som ingick i den studie där Swank följt patienter i 35 år. Han berättar att han haft ett par tillfällen av skov efter att börjat med dieten, bland annat omkring 1961. Han har arbetat i 40 år som flygingenjör och berättar att han åkt en del skidor, simmat, spelat tennis. En av de första frågorna han ställde Dr Swank var om han någonsin skulle åka skidor igen. Vidare berättar han att i börjat av användningen av diet var Swank inte så säker på effekten av sin diet, men så småningom blev han allt säkrare ju längre han såg och följde patienterna. Roy Swank bad Jack Dyer att få en CT gjord för att konfirmera att han hade fått rätt diagnos.

George Snyder var en annan av patienterna på Dr Roy L Swank Memorial Day och han hade varit patient sedan cirka 1980

En tredje patient, som talade på minnesdagen ,var Tom Ryan. Han kom till Swank som patient 1973.
Verkligt intressant att ta del av detta. Jag har tidigare tagit del av ett brev från en kvinna som var en av de första patienterna. Hon var då över 80 år och hade varit ganska illa däran innan hon började med dieten. Den historien fanns då att läsa på Swank Foundation site, kanske finns den ännu där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar