Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

tisdag, augusti 04, 2009

Smultron

Jag hörde i går kort om smultron på TV. Smultron ansågs förr vara en läkeväxt, och man utgick därför från hur de såg ut. Små röda knölar. Linné hade gikt och små röda knölar och han åt därför hallon. En del kunde stället för att äta stoppa hallonen i stövlar. Lika botar lika trodde man då,
Simila heter en princip som homeopatin grundar sig på och det innebär lika botar lika. Jag håller på att läsa om homeopati och vad det går ut på. Och en av principerna är således lika botar lika.

Jag hade ingen bild av smultron men väl hallon, som jag plockat lite. De är ju också röda knölar och kanske använda Linné dem också. Jag tror ju mera på att hallon kan vara nyttiga på grund av vad de innehåller. Skrev om hallon förra året. I samma inlägg skrev jag om innehållet i vindruvor och beklagade att det inte finns kärnor i dem pga att de innehåller flavonoider. Dock verkar det som det finns ett rikligt innehåll av flavonoiden resveratrol i skalet, så det går nog bra att äta även seedless blå druvor.Naturens skafferi
Försöker plocka blåbär, hallon och kantareller nu. Var även ute och letade efter hjortron men fann inga. Bären kan vara nyttiga även då man plockar dem; tränar finmotoriken.
Jag har försökt använda naturens skafferi en del nu och tänkte egentligen lägga till nässlor i någon form i år men det har inte blivit så. Däremot finns det gott om ogräset kirskål i trädgården här och det används här i huset numera. Maskrosblad är ju ett är ju också något som man kan använda på våren. Förr kunde bacon och maskrosblad vara gott, men numera äter jag inte bacon(Swanks diet mot MS). Här finns inte bacon från kalkon att köpa, men det vore annars ett alternativ. Att tillaga det i micro ger inte mycket fett. Kanske kommer kalkonbacon även hit till glesbygden. ( dock inte så långt till Oslo).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar