Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

lördag, mars 10, 2012

Fotmassage

Jag talade med en arbetsterapeut i samband med ett arbete jag håller på att göra. Hon berättade att hon använt taktil massage för oro och sömnlöshet bland annat på patienter som b¨rjat bli lite senila. Det har gällt fot massage.


Jag har alltid varit en insomnare som t agit mycket tid på mig. Legat och snurrat i sängen tidvis. Jag prövad nu med att b¨rja massera mina fötter, lätt beröring under kanske säg 3-4 minuter. Anv¨nde en salva av olivolja som kostade en euro.  Sedan dess har jag somnat in ganska snabbt. Testa det! Det är ett billigt sömnpiller utan biverkningar.

Apropå icke farmakologiska metoder. Det här med att omväxlande titta på höger och vänster axel,
testade det igår då jag sokte ordet Segway- efter cirka 10 ggr så kom ordet.  Den här yogametoden för minnet tycks fungera. Kanske beror det på att centrum för ögonrörelser och ett minnescentrum ligger nära varandra i frontalloben. ?

2 kommentarer:

  1. Anonym12:17 em

    Klokt. Själv brukar jag använda salva med bivax och olivolja finns också i större lypsyl kostar mindre än 100 kronor. DE känns värmande och läkande om fötterna man mår gott och slipper kännas torra och frasiga och otäcka under täcket. Skall vara bra för hundtassar också.

    SvaraRadera
  2. Tack för det tipset. Apropå hundtassar så tror jag hundar och djur överhuvudtaget befrämjar hälsan. Har nyligen talat med en sjukgymnast som arbetat med ridterapi och hon berättade om den behandlingsformen vid olika tillstånd. Ett nummer i höstas av NHR reflex innehöll en artikel om ridterapi. Att gå ut med hunden ger både motion och sociala kontakter, vilket ökar välbefinnandet och sömnen.

    SvaraRadera