Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

fredag, mars 09, 2012

kvinnors livslängd tenderar att minska enl DN

 Stress är förmodligen orsaken skriver man. Men det är förmodligen inte bara det.

Sjukdomar som Alzheimer och andra degenerativa sjukdomar, de vanligaste cancerformerna bröstcancer, tjocktarmscancer, hjärt-kärlsjukdomar är kopplade till
stillasittande, liten fysisk aktivitet, övervikt, fetma -allt sådant som ökat under de senaste åren. Professor Kristina Orth-Gomér vid Karolinska institutet säger också att detta kommer att ta många år att reda ut.

Fast egentligen ????
Nog vet vi att fetma ökar, att man rör sig för lite och äter för mycket. Man behöver inte vänta på forskningen beträffande detta.
Diskuterade detta med träning häromdagen på Vintersol. Det är ju så att många blir mycket bättre i samband med träningen där: Det gäller alla kategorier som är där. Patienter med reumatiska sjukdomar, Parkinsonpatienter, MS patienter, strokepatienter. Men när man kommer hem igen så brukar man falla tillbaka i samma tillstånd som innan efter en tid. Man slutar träna.

Man har inte tid, man jobbar, familj etc. Jag håller inte riktigt med om det. Alla klarar en halvtimmas träning per dag till exempel: vardagsträning, gå i trappor, egengymnastik hemma i vardagsrummet allt efter egen förmåga, man behöver inte gå på gym, gå och simma ( det kanske kostar för mycket) man kan göra det viktiga hemma- den  träning som är regelbunden, varje dag.

elefant
Att vi blir fetare är troligen också en mycket stark orsak till att livslängden har vänt. Det har redan förutspåtts att livslängden i västvärlden kommer att vända och bli kortare på grund av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar