Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, september 23, 2012

Ändrar rubriken

Rubriken Tappa inte taget kändes både bra och inte bra. Ibland måste man släppa taget. Göra sig av med barlast. Energislukare. Egentligen är det en viktig del av utveckling.

3 kommentarer:

 1. Buster.9:39 fm

  Kan vara bra att göra tillägget "men våga släppa taget" men jag gör det inte speciellt när jag läser fler unga drabbas av ms.

  http://www.ms-portalen.se/forum/topic/multiple-sklerose-17arig-lillebror-med-ms-70704.htm

  SvaraRadera
 2. Tål att fundera på. Kanske skulle jag ändra tillbaka. men samtidigt känns det som att i vissa fall måste man släppa saker, sånt som tynger, som slukar energi, kanske skapar ångest. Det finns skäl att ta sig funderare över detta. Jag läste inläggen om de unga som fått MS och det är tungt att läsa om det. Det är dock viktigt att se att livet inte är förlorat om man fått diagnosen, som du skriver man får inte tappa taget. Man skriver mycket om mediciner och det finns ju ytterligare mediciner på gång. Det är en stor skillnad mot för 20 år sedan. ( Interferonerna blev godkända 1993). Dessutom tror jag rehabilitering och träning är helt annorlunda i dag. För 30 år sedan såg man knappast en rollator på stan, idag finns många hjälpmedel och inte minst rehabiliteringsmetoder- det är mycket som förändrats avseende möjligheterna till rörlighet. För 30 år sedan ansågs det närmast felaktigt att träna vid MS medan det idag rekommenderas. 'Sedan har man D-vitamin. Man har kosten.

  Kanske är det dags att sluta kalla sjukdomen-denna förfärliga sjukdom och liknande- jag menar, det känns inte lättare att få höra att man har en förfärlig sjukdom, det räcker med fakta om sjukdomen.Man kanske kan tycka att jag inte skulle skriva detta eftersom jag än så länge har en lindrig form av sjukdomen

  SvaraRadera
 3. Buster1:06 em

  Jag vet inte om flourtanten finns kvar i dagens skola men i så fall är det hon som kan ge en cocktail med D vitamin och annat som studier visar bromsar utveckligen av ms.

  Cocktailen kan ändras under tiden när nya fakta kommer in.


  http://www.youtube.com/watch?v=dP-ELMprFB0

  SvaraRadera