Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

måndag, september 24, 2012

Sjukdomsaktivitetsfritt tillstånd

Bloggen Multiple Sclerosis Research Blog skribent neurologprofessorn och forskaren Gavin Giovannoni har varit i Cleveland på konferens och hållit ett föredrag. Han har publicerat dels bilderna och dels hela föredraget.
Föredraget handlar om Sjukdomsaktivitetsfritt tillstånd- dvs att man inte haft något skov eller kliniskt försämring plus att man på magnetkamera inte har funnit någon ny aktivitet.
På bloggen har man en enkät för att titta på detta tillstånd. Gå dit och fyll i enkäten speciellt om du följts av neurolog med EDSS och dessutom gjort MRI.
Bloggen är ett sätt att skapa en större genomlysning av forskning, göra den mera lättförstådd och jag tycker man skall stödja den exempelvis genom att fylla i denna enkät.

Giovannis föreläsning finns här:
 


 Några av hans bilder visar genomgång av exempelvis Aktivitetsfri sjukdom vid behandling av Tysabri, Cladribine, Fingolimode m fl jämfört med placebo.Här är bilden avseende Tysabri:


 
Här är bilden avseende Cladribine- medlet som godkändes först i vissa länder, men sedan inte i USA och EU och som därför drogs tillbakaHär är bilden avseende Gilenya


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar