Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

torsdag, juni 23, 2011

Hur behåller man ett bra midjemått?


Pommes frites, potatis i alla former, rött kött, charkvaror, godis och desserter, förädlat spannmål, sockrade drycker, juice samt smör tycks vara det som är bäst om man vill lägga på sig några kilo. Mjölk, ost tycks vara lite mer neutralt. Beträffande ost är det bra för kvinnor kring 51 men lägger på vikt för kvinnor kring 37 samt män kring 51. Man blir lite frågande inför detta.

Nötter, yoghurt, fullkornsprodukter, frukt och grönsaker verkar vara det som är positivt om man vill hålla en låg vikt, midjemåttet smalt.
Allt enligt en artikel på DN vetenskap som rapporterar en studie från Harvard School of Public Health där man följt 121 000 personers matvanor och livsstil för att studera vad som på lång sikt gör att människor behåller en bra kroppsvikt, BMI. Tidigare studier har mest studerat hur man effektivt kan gå ned i vikt. Egentligen stämmer det väl inte riktigt. Studier gjorda på exempelvis amerikanska sjuksköterskor och amerikansk hälsopersonal har studerat samma sak. Det är bland annat de studierna ”livsstilsprofessorn” Maj-Lis Hellénius berättat om (Lyssna på Maj-Lis Hellénius ett program som gick på kunskapskanalen och finns på Play. )
Vad som överensstämmer däremot är att det är resultaten.

Artikel om detta finns även på Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar