Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

onsdag, juni 01, 2011

Kontorslandskap och hjärnstress.
Marie-Louise Ekholm skriver om kontorslandskap i senaste numret av läkartidningen. Hon skriver att det öppna kontoret har kanske sina fördelar i det att man når varandra lättare, men det är inte genomtänkt med hänsyn till hur våra hjärnor fungerar. Ljudnivåerna är inte så höga att hörseln skadas utan det handlar mera om att hjärnan blir stressas. Man störs mest av de ljud som mest liknar de man behöver lyssna till. Det skulle kunna betyda att till exempel bakgrundsmusik inte skulle vara så farligt.
Kontorslandskap är definitivt något som är problematiskt om man har en hörselskada, men även om man har kognitiva problem till exempel på grund av MS försvårar det möjligheten att klara ett arbete bra. Man blir lättare trött av störande ljud från olika källor och bland de rekommendationer jag sett vid exempelvis MS är att kontorslanskap inte är några lämpliga arbetsplatser, vilket ju gäller även andra med likartad kognitiv problematik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar