Hurra!
Nu
är den här, dunderkuren! Jag har läst boken Stoppa Alzheimer nu! Undvik,förebygg och bromsa demenssjukdomar.
Men det är inte bara
demenssjukdomar som kan botas utan läs här. Citat från boken:
Men misströsta inte. Till dig som har någon vän eller anhörig som
drabbas av Alzheimer eller vill förhindra att du själv utvecklar
den här förödande sjukdomen vill jag säga att det finns hopp. Du
behöver inte äta mediciner eller genomgå riskabla
hjärnoperationer. Lösningen har att göra med rätt sorts kost och
vissa hjärnförbättrande medicinska livsmedel som kan stoppa
sjukdomen i dess linda och i de flesta fall medverka till betydande
förbättringar, vilket är något som inget läkemedel eller någon
terapi lyckas göra.
Här
är ett råd om läkemedel från boken: Undvik de
läkemedel som nämns i det här kapitlet och välj i stället
säkrare mediciner. Om det är möjligt kan det vara bättre att
välja en “naturmedicin” i stället för ett farmaceutiskt
läkemedel. Naturmedicin betyder i det här fallet örter, vitaminer,
homeopatiska medel, kost, motion och liknande.
Har
man exempelvis ADHD skall man kanske ta någon ört eller
homeopatmedicin i stället för ritalin eller har man Alzheimer
skall man inte ta någon bromssmedicin utan kokosolja, kanske går
det lika bra med kokosbullar?
Det
står en del om kolesterol i kapitlet, kolesterolmyten. Där avfärdas
i stort sett allt om att höga kolesterol värden kan ge sjukdomar,
istället verkar det ge skydd mot Alzheimer och kanske också ALS och
andra neurodegenerativa sjukdomar. Personer med låga
kolesterolvärden utvecklar Parkinson. Författaren Fife talar om
Pritkin som lanserade en lågfettsdiet, men det gick inte så bra
för honom själv, han fick leukemi, depression och suiciderade. En
annan lågfettförespråkare dog vid 79 av ALS. Fife skriver också
om Ancel Keys studie om koppling mellan fett och hjärtsjukdom. (
Han glömmer för övrigt att skriva att Key följde sin egen diet
och blev 100 år. Även Swank med en diet med låga mättade fetter
för MS följde denna diet och blev 99 år. Jag skriver detta som
exempel på att man väljer att skriva vad passar in den teori man
har och ibland också i plånboken)
.
På
sidan 260 läser man att de medellånga fettsyror som utvinns ur
kokosolja har studerats noggrant som möjliga antimikrobiella
tillsatser. Studier visar att de är effektiva och kan döda
bakterier som orsakar magsår, bihåleinflammation, gonorré,
urinvägsinfektion, tandköttssjukdom, karies, svar och jäst som
revorm, fotsvamp, virus som orsakar influesa, mässlingen, herpes,
körtelfeber, hepatiti C, de är så effektiva att de till och med
kan död HIV. Tony V hade fullt utvecklat AIDS men lyckades bekämpa
den med kokosolja.
Och
det är så skriver Fife att förmågan att bekämpa infektioner har
betydelse för de som har neurodegenerativa sjukdomar eftersom dessa
ofta har infektioner i hjärnan. I 90 procent av alla Alzheimer fall
hittar man infektioner i hjärnan, även parkinson och andra
sjukdomar är förknippade med infektioner... …. och alla
infektioner som huvudsakligen förknippas med neurodegenerativa
sjukdomar elimineras med medellånga fettsyror ( från kokoolja). Dr
Eliza Perez Fransisco vid St Lukes Medical Centre anävnder kokoolja
för att bekämpa fysiologiskt åldrande som försämrat minne, tand
och tandkättsproblem, magproblem, viktproblem.... ,,,,
och
så har vi gifterna i miljön, där det inte är så konstigt att
kokosolja hjälper till att omintetgöra effekterna av gifter,
kokosoljan har detoxifierande egenskaper.... man känner inte till
den exakta mekanismen men det kan delvis tillskorvas antioxidant-
antiinflammatorisk, immunstärkande egenskaper( sid 271)
och
diabetes där kokosoljan mildrar symtom som hör ihop med diabetes
och insulinresistens, och eftersom diabetes är en riskfaktor för
degenerativa sjukdomar hjälper det på det sättet också som ett
skydd mot dessa sid274 )
Egentligen
finns det kanske inget som inte kokoolja eller kokosbullar hjälper
mot. Bra va?
Det gäller ju också att äta så mycket som möjligt av artegen föda = ”riktig mat” för att må optimalt väl - som jag ser det.
SvaraRaderaJag ser det på ett helt annat sätt. Som jag ser det är "riktig mat" ett riktigt honnörsord som egentligen inte betyder ett enda dugg. Vad är det som säger att riktig mat eller artegen föda är just mättade fetter, för att det finns i modersmjölk? Okay det är bra för spädbarm men vad säger att vi skall äta mjökprodukter hela livet. Varför är så stor del av jordens befolkning laktosintoleranta, det säger väl snarast att detta inte är den naturliga födan, om det nu överhuvudtaget går att resonera på detta sätt, vilket jag egentligen inte tycker. Hur det hela ser ut till slut vet jag inte. Vissa födomämnen kanske passar en del i lagom mängd andra födoämnen passar kanske andra. Ganska troligt är i alla fall att vi äter för mycket öht.
SvaraRaderaSune Ö