Hej och välkommen

Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.

Translate

söndag, maj 27, 2012

Kur mot allt


Hurra! HuRRAH! Hurra
Hurra!
Nu är den här, dunderkuren! Jag har läst boken Stoppa Alzheimer nu! Undvik,förebygg och bromsa demenssjukdomar.

 Men det är inte bara demenssjukdomar som kan botas utan läs här. Citat från boken: Men misströsta inte. Till dig som har någon vän eller anhörig som drabbas av Alzheimer eller vill förhindra att du själv utvecklar den här förödande sjukdomen vill jag säga att det finns hopp. Du behöver inte äta mediciner eller genomgå riskabla hjärnoperationer. Lösningen har att göra med rätt sorts kost och vissa hjärnförbättrande medicinska livsmedel som kan stoppa sjukdomen i dess linda och i de flesta fall medverka till betydande förbättringar, vilket är något som inget läkemedel eller någon terapi lyckas göra.

Här är ett råd om läkemedel från boken: Undvik de läkemedel som nämns i det här kapitlet och välj i stället säkrare mediciner. Om det är möjligt kan det vara bättre att välja en “naturmedicin” i stället för ett farmaceutiskt läkemedel. Naturmedicin betyder i det här fallet örter, vitaminer, homeopatiska medel, kost, motion och liknande.
Har man exempelvis ADHD skall man kanske ta någon ört eller homeopatmedicin i stället för ritalin eller har man Alzheimer skall man inte ta någon bromssmedicin utan kokosolja, kanske går det lika bra med kokosbullar?

Det står en del om kolesterol i kapitlet, kolesterolmyten. Där avfärdas i stort sett allt om att höga kolesterol värden kan ge sjukdomar, istället verkar det ge skydd mot Alzheimer och kanske också ALS och andra neurodegenerativa sjukdomar. Personer med låga kolesterolvärden utvecklar Parkinson. Författaren Fife talar om Pritkin som lanserade en lågfettsdiet, men det gick inte så bra för honom själv, han fick leukemi, depression och suiciderade. En annan lågfettförespråkare dog vid 79 av ALS. Fife skriver också om Ancel Keys studie om koppling mellan fett och hjärtsjukdom. ( Han glömmer för övrigt att skriva att Key följde sin egen diet och blev 100 år. Även Swank med en diet med låga mättade fetter för MS följde denna diet och blev 99 år. Jag skriver detta som exempel på att man väljer att skriva vad passar in den teori man har och ibland också i plånboken)
.
På sidan 260 läser man att de medellånga fettsyror som utvinns ur kokosolja har studerats noggrant som möjliga antimikrobiella tillsatser. Studier visar att de är effektiva och kan döda bakterier som orsakar magsår, bihåleinflammation, gonorré, urinvägsinfektion, tandköttssjukdom, karies, svar och jäst som revorm, fotsvamp, virus som orsakar influesa, mässlingen, herpes, körtelfeber, hepatiti C, de är så effektiva att de till och med kan död HIV. Tony V hade fullt utvecklat AIDS men lyckades bekämpa den med kokosolja.

Och det är så skriver Fife att förmågan att bekämpa infektioner har betydelse för de som har neurodegenerativa sjukdomar eftersom dessa ofta har infektioner i hjärnan. I 90 procent av alla Alzheimer fall hittar man infektioner i hjärnan, även parkinson och andra sjukdomar är förknippade med infektioner... …. och alla infektioner som huvudsakligen förknippas med neurodegenerativa sjukdomar elimineras med medellånga fettsyror ( från kokoolja). Dr Eliza Perez Fransisco vid St Lukes Medical Centre anävnder kokoolja för att bekämpa fysiologiskt åldrande som försämrat minne, tand och tandkättsproblem, magproblem, viktproblem.... ,,,,

och så har vi gifterna i miljön, där det inte är så konstigt att kokosolja hjälper till att omintetgöra effekterna av gifter, kokosoljan har detoxifierande egenskaper.... man känner inte till den exakta mekanismen men det kan delvis tillskorvas antioxidant- antiinflammatorisk, immunstärkande egenskaper( sid 271)
och diabetes där kokosoljan mildrar symtom som hör ihop med diabetes och insulinresistens, och eftersom diabetes är en riskfaktor för degenerativa sjukdomar hjälper det på det sättet också som ett skydd mot dessa sid274 )

Egentligen finns det kanske inget som inte kokoolja eller kokosbullar hjälper mot. Bra va?

2 kommentarer:

  1. Det gäller ju också att äta så mycket som möjligt av artegen föda = ”riktig mat” för att må optimalt väl - som jag ser det.

    SvaraRadera
  2. Jag ser det på ett helt annat sätt. Som jag ser det är "riktig mat" ett riktigt honnörsord som egentligen inte betyder ett enda dugg. Vad är det som säger att riktig mat eller artegen föda är just mättade fetter, för att det finns i modersmjölk? Okay det är bra för spädbarm men vad säger att vi skall äta mjökprodukter hela livet. Varför är så stor del av jordens befolkning laktosintoleranta, det säger väl snarast att detta inte är den naturliga födan, om det nu överhuvudtaget går att resonera på detta sätt, vilket jag egentligen inte tycker. Hur det hela ser ut till slut vet jag inte. Vissa födomämnen kanske passar en del i lagom mängd andra födoämnen passar kanske andra. Ganska troligt är i alla fall att vi äter för mycket öht.
    Sune Ö

    SvaraRadera