6000 kvinnor över 65 fyllde i ett utförligt formulär om vad de åt och även andra faktorer som kan påverka hälsa. Det är en del av den 40 000 personer stora material Women's Health Study från vilket mängder av olika undersökningar gjorts. Sedan fick de svara på kognitiva test i tre omgångar med två års mellanrum.
Resultat: De kvinnor som åt mest mättade fetter och transfetter hade signifikant sämre utveckling beträffande minne än kvinnor som använde mycket enkelomättat fett, ffa olivolja.
Studien finns beskriven här.
Välkommen - jag är pensionerad läkare, Jag har sjukdomen MS samt under senare år också haft prostatacancer. Bloggen handlar om kost, fysisk aktivitet mm Jag ger inga personliga hälsoråd.
Stress och stresshantering
Hej och välkommen
Hej och välkommen. Bloggen handlar om livsstilsfrågor och att leva med kronisk sjukdom. Här lämnas inga medicinska råd. De bör ges öga mot öga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar